Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pycholka

Zadanych pytań: 78

11.02.2014 07:46

Mam do wykorzystania większą ilosc serka śmietankowego Turek, jakieś pomysły? Oczywiście poza kanapkami i naleśnikami smarowanymi ;)

Odpowiedzi (13)

Triss

Zadanych pytań: 10

11.02.2014 09:50

Pączusie lub polewa do np. muffinek marchewkowych, o ile chcesz ich zrobić duużo.;P

borgia

Zadanych pytań: 89

11.02.2014 09:50

Możesz użyć do zrobienia ciasta drożdżowego. Może być i słodka drożdżówka, i normalne pieczywo. Możesz też i zapiekanką z makaronu z dodatkami wg uznania, gdzie na wierzchu walniesz kilka kleksów serka, po czym posypiesz jeszcze parmezanem - i zapiec. Na dobrą sprawę i pizzę z kilkoma kleksikami niedużymi możesz zrobić - doprawiając serek ziołami. Możesz w końcu zrobić galaretkowe tymbaliki warstwowe (różnokolorowe) nawet - z serka z różnymi dodatkami - w tym i żelatyny. Możesz w końcu w deserowym wydaniu robiąc galaretkę owocową rozpuścić ją w nieco mniejszej ilości i do połowy np. (można i do całości) dodać trochę serka. Pięknie wygląda taka dwuwarstwowa, zwłaszcza gdy naczynko się przechyli z pierwszą warstwą podczas tężenia. Możesz zrobić tartę lub terteletki. Możesz i ciasto na ciasteczka tzw. olejowe. - z dodatkiem serka.

mysza75

Zadanych pytań: 96

11.02.2014 10:50

roladki z łososia, pączki serowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak