Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Monika111

Zadanych pytań: 118

19.10.2012 17:22

Mam dość dużo świeżych orzechów włoskich,część z nich już obrałam z łupinki. Jak najlepiej takie przechowywać by się nie psuły i były smaczne w smaku?

Odpowiedzi (3)

Mati13

Zadanych pytań: 1524

19.10.2012 18:00

ja zostawiam w łupinkach, dobrze trzeba wysuszyć i stoją w kartonowym pudle, obieram na bieżąco i są smaczne

alaaa

Zadanych pytań: 201

19.10.2012 18:20

obrane trzeba dobrze wysuszyć i przechowywać w nie zamykanym pojemniku lub torebce papierowej w suchym pomieszczeniu

magduś83

Zadanych pytań: 46

19.10.2012 18:33

ja też zostawiam w łupinach i obieram na bieżąco, bo obrane szybko łapią pleśń jeśli dostaną wilgoci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak