Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pycholka

Zadanych pytań: 78

07.11.2013 12:13

Mam duża ilość natki pietruszki z ogródka, chce ją zamrozić. Obrabiać ją jakoś specjalnie żeby nie straciła smaku przed zamrożeniem czy tylko opłukać i do pojemnika?

Odpowiedzi (20)

Klausia

Zadanych pytań: 251

07.11.2013 13:13

opłukać, wysuszyć i włożyć do pojemnika :) jak nie wysuszysz dobrze to się zrobi bryła :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

07.11.2013 13:21

umyć osuszyć albo w ręczniku albo w suszarce do sałaty posiekać i włozyć do pudełka i zamrozić

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

07.11.2013 13:27

ja opłukuje, suszę, siekam i wkładam do pojemnika

matesko

Zadanych pytań: 14

07.11.2013 13:29

płuczę i kroję, bo po zamrożeniu trudno pokroić

mysza75

Zadanych pytań: 96

07.11.2013 13:55

umyć, osuszyć , pokroić i do pojemnika

Motorek

Zadanych pytań: 1446

07.11.2013 14:38

ja też myję, osuszam, siekam i zamrażam

czekoladka_m

Zadanych pytań: 380

07.11.2013 15:13

ja tylko myję, suszę, siekam i zamrażam:)

bog.sa

Zadanych pytań: 7

07.11.2013 15:13

ja myję dokładnie i od razu drobno siekam, do potraw jak znalazł :)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

07.11.2013 15:18

Ja obieram listki wcześniej umyte i osuszone i zamrażam całe, nie siekam zamrożone rozkruszam od razu do potrawy, dzięki temu natka pozostaje aromatyczna i zachowuje naturalne soki.

Kasia36

Zadanych pytań: 463

07.11.2013 20:15

ja myję i szatkuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak