Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

14.08.2013 09:10

Mam mrożone truskawki i nie wiem, jak się z nimi obejść. W przepisie napisano, że mam podgrzać owoce w garnuszku z cukrem, aby puściły sok. Potem przetrzeć przez sito na mus, dodać żelatynę. Następnie mus połączyć z ubitą kremówką. I tu PYTANIE! Truskawki rozmrozić do gotowania? Czy wrzucić mrożone? Nigdy nie robiłam z mrożonych owoców i nie wiem, jak się za to zabrać :(

Odpowiedzi (19)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

14.08.2013 10:05

nie ma potrzeby rozmrażania,tym bardziej że maja być podgrzane z cukrem

gosia56

Zadanych pytań: 466

14.08.2013 10:07

też bym nie rozmrazała tylko mrozone dała do garnka

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

14.08.2013 10:17

No to już wiem, dzięki :) Ruszam zatem do pieczenia nowego ciasta :D

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

14.08.2013 10:23

wrzucasz do rondelka mrożone i podgrzewasz - same się rozmrożą :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

14.08.2013 10:32

dokładnie tak jak piszą inni nie rozmrażać ich wcześniej, podwójna robota :-)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

14.08.2013 11:08

Ja zawsze wrzucam zamrożone

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

14.08.2013 11:29

mrożone bo po rozmrożeniu będzie ciapa :)

malaczarna23

Zadanych pytań: 616

14.08.2013 11:46

ja wrzucam mrożone i same się rozmrożą pod wpływem ciepła (ognia)

patryska76

Zadanych pytań: 24

14.08.2013 18:55

Mi się wydaję, że to nie robi żadnej różnicy ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak