Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

29.09.2013 16:19

Mam nadmiar orzechów włoskich. Co mogę z nich zrobić? Najchętniej wykorzystam jakiś przepis na coś pysznie słodkiego i niebanalnego :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

29.09.2013 16:31

orzechy mozna wykorzystać w rózny sposób upiec biszkopt orzechowy zrobić roladki zkurczaka nadziewane orzechami

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

29.09.2013 16:26

Jedynie można ich użyć jako mielone, lub połóowki do rożnego ciast i deserów.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

29.09.2013 16:26

Niestety przychodzi mi do głowy tylko "banalny" tort orzechowy... bo uwielbiam smak orzechowego biszkoptu :)

Odpowiedzi (12)

Ania321

Zadanych pytań: 179

29.09.2013 16:27

ale zazdroszczę :) uwielbiam orzechy włoskie i u mnie w domu każda ich ilość zostałaby po prostu szybko zjedzona :)

pestka

Zadanych pytań: 424

29.09.2013 16:28

dobrze wysuszone orzechy mogą trochę poleżeć, nie trzeba ich wszystkich wykorzystać od razu - można upiec tort orzechowy lub babkę orzechową

Malinka

Zadanych pytań: 302

29.09.2013 16:31

Nadmiar orzechów włoskich chętnie przyjmę:) A tak poważnie to ja również polecam torcik orzechowy, albo kotleciki w panierce z orzecha włoskiego z żółtym serem. Albo po prostu obrać, dobrze wysuszyć i zostawić na święta:)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

29.09.2013 16:34

ja wykorzystałabym je do ciasta

Margo1

Zadanych pytań: 2141

29.09.2013 16:39

ciasto orzechowe , zrobiłam by sałatkę z dodatkiem orzechów , czy deser lodowy z orzechami ,albo wcinać same

anemon

Zadanych pytań: 163

29.09.2013 16:51

Zazdroszczę Ci takiego "problemu". Wg mnie nie musisz się spieszyć orzech modą poleżeć. A najlepiej smakują mi w cieście lub na wytrawnie z warzywami.

Renata9

Zadanych pytań: 329

29.09.2013 16:56

może jakieś ciasto orzechowe, albo zrób orzechy w miodzie, a potem do ciasta np. do makowca jak znalazł

Janina

Zadanych pytań: 159

29.09.2013 17:21

Możesz orzechy pom prostu wysuszyć i będą leżeć i czekać na wyklorzystanie bardzo długo. Jeżeli wysuszysz, to nie wyłuskuj, tylko tyle ile trzeba, w łupinach trzymają się dobrze, tylko pod warunkiem, że są dobrze suche;)

Beatris

Zadanych pytań: 43

29.09.2013 17:48

Możesz zrobić trochę orzechów karmelizowanych w miodzie. Przechowywane w szczelnym pojemniku mogą trochę poleżeć, a jak przyjdzie Ci ochota na coś słodkiego, to będą pyszną, słodką przekąską.

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

29.09.2013 17:49

Można zrobić pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak