Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

27.12.2014 15:47

Mam pasztet domowy, ale za bardzo czuć w nim wątróbkę. Jak można go przerobić, lub do czego innego użyć żeby zminimalizować ten wątrobiany posmak?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

28.12.2014 15:49

Jedynie dodać mięso i zrobić farsz na pierogi czy do pasztecików.

migotka28

Zadanych pytań: 20

27.12.2014 16:08

a moze dodać jakiegoś ugotowanego mięska zmielonego i nadziać paszteciki

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

27.12.2014 20:44

paszteciki będą najlepsze w tym przypadku

Odpowiedzi (19)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

27.12.2014 16:15

Możesz przygotować roladę z boczku lub karkówki z pasztetem i dodatkami. Mięso rozkrawasz tak by uzyskać ładny płat. Możesz usmażyć drobno pokrojone pieczarki lub grzyby leśne z cebulką i rozsmarować na płacie mięsa a na tym pasztet. Zamiast grzybów /szczególnie do rolady z boczku/ możesz dodać paprykę, ogórki kiszone lub konserwowe albo żurawinę i oczywiście pasztet. Mięso zwijasz, związujesz lub spinasz igłami i pieczesz w rękawie lub obsmażasz na patelni i prużysz pod przykryciem w głębokim rondlu. Pasztetem możesz też faszerować jajka: gotujesz na twardo, żółtka ucierasz z pasztetem, doprawiasz do smaku i faszerujesz połówki białek - do farszu możesz dodać drobno starty ostry żółty ser, drobno pokrojoną cebulkę, czosnek, paprykę lub zieleninę.

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

27.12.2014 16:33

zrób paszteciki do barszczu na Sylwestra, pasztet wymieszaj np z podsmażanymi pieczarkami lub papryką, rozsmaruj na cieście francuskim, zwin, pokrój i upiecz, w małych pasztecikach intensywny smak wątróbki zostanie rozrzedzony przez ciasto i dodatki;

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.12.2014 16:59

najlepiej przerobić pasztet i upiec z niego paszteciki.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

27.12.2014 17:13

Pieczone paszteciki ,takie drożdzowo-kruche z pasztetem będą super!

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

27.12.2014 18:38

mysle ze paszteciki beda najlepsze lub dodaj mięsa i upiec jeszcze raz

Konczi

Zadanych pytań: 632

27.12.2014 18:51

dodałabym do farszu na pierogi :)

adelajda

Zadanych pytań: 234

27.12.2014 19:06

paszteciki są najlepsze

Gracer

Zadanych pytań: 124

27.12.2014 19:19

paszteciki będą super

ania2610

Zadanych pytań: 4

27.12.2014 19:37

Robiłam kiedyś pierożki z wątróbką i kaszą gryczaną - były pyszne (przepis na mojej stronce), więc taki pasztet to idealny dodatek do pierożków, można go zmieszać z ugotowaną kaszą gryczaną (jeśli ktoś lubi), a jeżeli nie to np. z podduszonymi pieczarkami. Gotowanie w wodzie z pewnością zminimalizuje smak wątróbki.

Janina

Zadanych pytań: 159

27.12.2014 20:12

Dodaj mięsa ugotowanego z rosołu i będzie super farsz do pierogów lub pasztecików;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak