Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

tatiana2

Zadanych pytań: 87

04.10.2013 12:38

Mam problem z piekarnikiem a chciałabym zrobić dzisiaj udka miodowo-musztardowe, czy na patelni też wyjdą miękkie i chrupiące? Jak długo je piec?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

04.10.2013 12:45

Ja często robię na patelni, najpierw przypiekam bez przykrycia a następnie duszę pod przykryciem do miękkości

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.10.2013 13:09

napewno wyjdą miękkie ale nie chrupiące , nam smakują takie udka z patelni

Janina

Zadanych pytań: 159

04.10.2013 12:59

Nie wyjdą na patelni takie jak z piekarnika;)

Odpowiedzi (11)

ZEWA

Zadanych pytań: 190

04.10.2013 12:54

Piekarnik a patelnia to różnica. Udka na patelni będą miękkie ale nie będą miały tak chrupiącej skórki jak z piekarnika. Chyba, że poddusisz je do miękkości a potem dodatkowo podsmażysz aby skórka była chrupiąca.

Izabela9

Zadanych pytań: 25

04.10.2013 12:56

Chyba najlepiej najpierw delikatnie dusić a pod koniec przypiec, ale i tak będą pewno raczej bardziej duszone a nie takie pieczone jak w piekarniku.

gibli

Zadanych pytań: 20

04.10.2013 13:08

Znam ten ból, mój piekarnik też jest lichy, ale go pokonałam - wyczułam jak używać,za nim go zmienię jeszcze z nim powalczę:))):))), ale proponuje te udka zrobić na patelni , też świetnie wychodzą.

Konczi

Zadanych pytań: 632

04.10.2013 13:08

myslę że jednak nie będa takie jak z piekarnika ale może warto je poddusić a później podpiec dla chrupkości

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

04.10.2013 13:10

Takie same na pewno nie wyjdą. Żeby były chrupiące musisz je podsmażyć pod koniec na dużym ogniu :)

pestka

Zadanych pytań: 424

04.10.2013 13:23

ja najpierw bym lekko poddusiła a potem na większym ogniu podsmażyła Też będą dobre ale inne niż z piekarnika

Motorek

Zadanych pytań: 1446

04.10.2013 13:29

z patelni nie będą tak pyszne jak z piekarnika

berys18

Zadanych pytań: 1434

04.10.2013 13:34

z piekarnika z pewnością będą lepsze

Ania321

Zadanych pytań: 179

04.10.2013 13:42

ja osobiście wole udka z piekarnika, ale jak nie masz takiej możliwości to rzeczywiście pod koniec najlepiej dobrze je podsmażyć, a też będą pyszne :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

04.10.2013 15:27

możesz to też zrobić na patelni , tylko to juz nie jest to samo co z piekarnika , czas to ok dobra godzina , dobrze doprawić i przykryć pokrywką.Ja bym się wstrzymała i zrobiła to w piekarniku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak