Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

17.01.2014 20:42

Mam pytanie DO POSIADACZY MAXIMILIANA: czy ciasto drożdżowe (odstawione do wyrośnięcia) przykrywacie szczelnie przykrywką dołączoną do miski czy ściereczką? Niedawno kuppiłam i nie do końca wiem jak używać, przykrywać szczelnie czy nie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

17.01.2014 21:41

mam taką, ale małą. za to mama miała dużą i przykrywała. miała taki przepis od pani, która robiła prezentację, że jak pokrywka odskoczyła to ciasto wyrośnięte i można przekładać do formy ;) ale jak przykryjesz ściereczką to tez się nic nie stanie ;)

Malinka

Zadanych pytań: 302

17.01.2014 21:53

Ja również mam taką miskę i rzeczywiście ciasto przykrywam przykrywką, tyle tylko, że jeszcze nigdy mi nie odskoczyła. A ciasto zawsze mi ładnie w niej wyrasta. I również wykorzystuję ją do innych rzeczy, jak np. do większej ilości sałatki. P.S. Mam bardzo dużo naczyń tej firmy i jestem bardzo zadowolona :)

borgia

Zadanych pytań: 89

17.01.2014 21:12

Przykrywam pokrywką. Czasami jak mam większą ilość ciasta i nie wyrobię z czasem, to pokrywka i tak się "odepnie" od brzegów miski. Natomiast bardzo łatwo jest z niej zdjąć resztki ciasta - szpatułką. To bardzo fajna miska. Służy mi już kilkanaście lat. Świetna też do sałatek na wynos... Na przykład na grilla w terenie - właśnie przez pokrywkę.

Odpowiedzi (4)

Milka100

Zadanych pytań: 76

17.01.2014 22:08

świetna taka miska, można przykryć

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

17.01.2014 22:13

Czyli przykrywać :) Dzięki dziewczyny za cenne rady :) Ja niestety nie mam przepisów typowych do tej miski, nie kupiłam jej na prezentacji tylko u znajonej która zajmuje sie sprzedażą tych produktów :)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

17.01.2014 22:20

Co do odskakiwania to kiedys prawie padłam na atak serca :) odstawiłam ciasto szczelnie przykryte i zajęłam sie czymś zupełnie innym a tu nagle huk że aż podskoczyłam (hałas pewnie nie był duży ale jak człowiek czymś zajety to łatwo go zaskoczyc :) i okazało sie że to właśnie pokrywka odskoczyła.

joanna__s

Zadanych pytań: 4

17.01.2014 22:54

Ja zamykam szczelnie, nalewam gorącej wody do zlewu i wstawiam do niego miskę (powinno się ją odstawić w ciepłe miejsce). ZAwsze odskakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak