Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

agaK.

Zadanych pytań: 311

29.10.2015 10:58

Mam sporo zamrożonego dorsza, chyba 3 takie większe ryby i chciała bym je już wyjąć i przerobić ale nie wiem co zrobić z taką ilością? Macie jakieś rady i ewentualnie przepisy żeby po rozmrożeniu się nie zmarnowały?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

29.10.2015 18:05

Smażona w occie ,w occie na surowo z kolorową papryką,Zapiekany w sosie szpinakowym,pulpety w sosie pomidorowym i wiele innych pomysłów jest na tę pyszną rybę

Motorek

Zadanych pytań: 1446

30.10.2015 08:00

możesz zrobić w zalewie octowej, kotleciki rybne, rybkę po grecku

mysza75

Zadanych pytań: 96

30.10.2015 10:25

zrób pulpeciki z dorsza z sosem chrzanowym, lekkie i dietetyczne, usmaż i w ocet, zapiekankę z dorszem

Odpowiedzi (22)

berys18

Zadanych pytań: 1434

29.10.2015 11:05

możesz podzielić na kawałki, obsmażyć i zalać zalewą.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

29.10.2015 11:21

można zmielić i zrobić kotleciki rybne lub upiec w całości w piekarniku

Habibi

Zadanych pytań: 690

29.10.2015 12:07

dorsz po grecku i mielone kotleciki :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

29.10.2015 12:10

Ja proponuje zrobić dorsza z pomidorowym pesto ,nie jest pracochłonne i bardzo dobre, nie drogie,możesz zrobić zupkę , na parze .

Klausia

Zadanych pytań: 251

29.10.2015 12:44

Odmrażaj po sztuce bo trzy duże ryby to ciężko jest na raz wykorzystać, chyba, że pasuje Ci ryba na śniadanie, obiad, kolację i to z 2-3 dni :D

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

29.10.2015 12:47

mielone kotlety lub można zrobić dorsza http://www.doradcasmaku.pl/przepis/354391/smazona-sola-z-pomidorowym-pesto-i-bazylia..html

Renataj

Zadanych pytań: 1275

29.10.2015 12:51

Można zrobić rybę w zalewie octowej / która może dłużej postać/ , kotlety lub zraziki rybne, zapiekankę ryżowo-warzywną z rybą lub rybę w galarecie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

29.10.2015 12:56

klopsiki w pomidorach i można zapasteryzować w słoiki

pestka

Zadanych pytań: 424

29.10.2015 15:54

odmrażałabym po jednej rybie lub zrobiłabym rybę po grecku

ben-ka

Zadanych pytań: 459

29.10.2015 16:44

Chuda, smaczna ryba, ...można zrobić po grecku, japońsku lub tak jak ja najczęściej robię z nadmiarem ryby zrobić w zalewie octowej, ale najbardziej smakuje mi filetowana i pieczona w piekarniku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak