Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

20.08.2013 13:28

mam starte ziemniaki z cukinia i cebulą na placki, na razie bez przypraw maki- czy mogą zostać do jutra w lodówce?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

20.08.2013 16:03

Danusia, spróbuj dodać pół łyżeczki sody, to zapobiegnie kwaśnieniu (przez cebulę) i masa powinna słabiej zmienić kolor, niż taka bez sody, która czasami aż czarna się robi... no i placki powinny być z sodą bardziej puszyste - ja zawsze dodaję odrobinkę.

Habibi

Zadanych pytań: 690

20.08.2013 16:05

nadmiar wody odlejesz ostrożnie, bez mieszania zawartości, dodasz mąki i ew. niewiele drobnej kaszki manny... ja dodaję do młodych wodnistych ziemniaków :)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

20.08.2013 13:29

nie mam już dzisiaj czasu na placki smażenie, czy mi nie skwaśnieją przez cebulę?

Odpowiedzi (23)

Janina

Zadanych pytań: 159

20.08.2013 13:31

Możesz zostawić ale najlepsze świeże, nie skwaśnieją do jutra;)

Mati13

Zadanych pytań: 1524

20.08.2013 13:31

ziemniaki zczernieją na pewno, a cebula chyba nic nie zrobi

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.08.2013 13:32

Tak, ja już z mąką i przyprawami zostawiam na drugi dzień ,tylko się nie wystrasz jak zobaczysz że ciasto ci zczerniało.

msmors

Zadanych pytań: 91

20.08.2013 13:33

nic się nie stanie do jutra

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

20.08.2013 13:34

Ja bym nie ryzykowała i usmażyła chociaż wieczorem

karolina1869

Zadanych pytań: 594

20.08.2013 13:34

nic im się nie stanie, na wierzchu zczernieją troche wystarczy to zebrać

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

20.08.2013 13:34

dam troszke soku z cytryny to tak mocno nie zczernieją...dzięki za rady....

gosia1988

Zadanych pytań: 526

20.08.2013 13:34

Można zostawić w lodówce do jutra, tylko że masa zrobi się trochę czarna

Beatris

Zadanych pytań: 43

20.08.2013 13:35

Przechowane do jutra w lodówce najwyżej ściemnieją.

halina17

Zadanych pytań: 271

20.08.2013 13:36

Dodaj 2 łyżki śmietany kwaśnej , wymieszaj i nie powinny ziemniaki ściemnieć. Dodatek cebuli nie doprowadzi do skwaszenia tylko ziemniaki będą bardzo ciemne .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak