Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bietka

Zadanych pytań: 563

16.05.2014 13:46

Mam trochę świeżego szpinaku i chciałabym go zamrozić. Jak zamrażacie szpinak płuczecie go czy nie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

16.05.2014 18:13

ja płuczę, osuszam (np w wirówce do sałaty) wkładam do woreczków do mrożenia i zamrażam :)

Janina

Zadanych pytań: 159

16.05.2014 14:01

Zawsze płuczę, osuszam, kroję i pakuję do woreczka foliowego do zamrożenia;)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

16.05.2014 14:03

tak najpierw myję osuszam i dopiero mrożę do woreczków wkładam w zależności od potrzeb całe listki a czasami już pokrojone

Odpowiedzi (22)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

16.05.2014 13:54

płukam młody szpinak, ale potem dokładnie osuszam przed mrożeniem a jeśli jest starszy z dużymi listkami to chwilę obgotowuję przed zamrożeniem, przelewam zimną wodą i porcjuję;

idealme

Zadanych pytań: 62

16.05.2014 13:59

zawsze płuczę :) potem tak jak napisała IwonaDD osuszam i zamrażam :)

bietka

Zadanych pytań: 563

16.05.2014 14:07

dziękuję za odpowiedzi, idę umyć szpinak i osuszyć :)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

16.05.2014 14:31

Zamrażam umyte i osuszone listki w całości

pestka

Zadanych pytań: 424

16.05.2014 15:02

Zawsze płuczę, osuszam, większe listki kroję i wkładam do woreczków foliowych.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

16.05.2014 15:13

płukam, i wszystko zamrażam

mysza75

Zadanych pytań: 96

16.05.2014 15:28

zawszę płuczę i blanszuję i wtedy mrożę

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

16.05.2014 17:28

opłukane przelewam wrzątkiem i ostudzone do woreczków

gosia56

Zadanych pytań: 466

16.05.2014 18:16

na pewno trzeba umyć i dobrze osuszyć ,można zamrozić całe listki albo pokrojone;)

noninka77

Zadanych pytań: 33

16.05.2014 18:18

płuczę, suszę i mrożę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak