Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renata9

Zadanych pytań: 329

16.08.2013 11:34

Mam w domu wieksza ilosc suchego maku, nie mam wielu pomyslow jak go wykorzystac. Czy macie jakies pomysly np. na szybkie potrawy, badz tez ciasta lub tez ciasteczka ? Prosze o podpowiedzi

Najlepsze odpowiedzi (3)

Seba

Zadanych pytań: 1313

16.08.2013 15:46

ja bardzo lubię makowca na ucieranym cieście

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

16.08.2013 16:22

U mnie mak się nie zmarnuje - zawijanego makowca mogę jeść codziennie.

mysza75

Zadanych pytań: 96

16.08.2013 12:52

Jak lubisz drożdżowe ciasto mozęsz dodać do placka drodzowego mak. to znaczy zawsze jak mi zostaje farsz od makowca wykładam go na ciasto drożdzowe , kruszonka i wykorzystane jest. A i mrożę jak mi zostaje farsz z maku. Fajne są ciasta pieguski wszelkie, gdzie dodaje się cały mak nie mielony. ciasto proste i szybkie. Możesz zrobić muffiny z makiem.

Odpowiedzi (12)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

16.08.2013 12:10

Wszelkiego rodzaju makowce, torty makowe, babki makowe, ciasteczka z makiem. Mak to wspaniały składnik do ciast. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce i mak będzie wykorzystany :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

16.08.2013 12:15

dziekuje bardzo Fotoviderku za odpowiedz, wiem, ze mozna znalezc w wyszukiwarce, ale myslalam, ze ktos ma takie juz swoje sprawdzone przepisy. A z wyszukiwarki nie wszystkie przepisy zawsze wychodza dobrze

Stenka

Zadanych pytań: 467

16.08.2013 12:26

Mak się nie popsuje, ja bym zostawiła. Na teraz proponuję kluski z makiem lub ciasto tzw. cycki babuni

gosia56

Zadanych pytań: 466

16.08.2013 12:56

moze kruche z makiem, makowiec

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

16.08.2013 14:06

Ja bym wykorzystał do ciast i drożdżówek

Stenka

Zadanych pytań: 467

16.08.2013 14:51

gosia dobrze przechowany mak nie popsuje się, przecież na wiosnę kupisz mak, który zebrany został teraz

joanna30

Zadanych pytań: 50

16.08.2013 15:21

Ja piekłabym wszelkiego rodzaju ciasta z makiem, sernik z makiem, babeczki, ucierane lub ciasteczka.

sanielcia

Zadanych pytań: 34

16.08.2013 16:41

A może chlebek pszenny z makiem, bardzo szybko się go robi

Janina

Zadanych pytań: 159

16.08.2013 18:04

Mak pasuje do wielu ciast i ciasteczek, bardzo fajny wychodzi biszkopt z dodatkiem suchego maku;)

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

16.08.2013 18:49

Piekąc zwykłą szarlotkę dodaj do ciasta kruchego 2-3 łyżki suchego maku. Ciasto wychodzi pyszne, a dodatkowo otrzymasz nowy , ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak