Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

malinowepocalunki

Zadanych pytań: 16

11.09.2013 10:52

Mam zamiar zrobić orzeszki z nadzieniem z mleka w proszku i kakao. Potrzebuję przepis na ciasto, które będzie naprawdę kruche i będzie rozpływało się w ustach. Kolejna sprawa jest taka, że nigdy tego nie robiłam i nie wiem do końca jak się taką patelnią do orzeszków posługiwać. Ile ją trzymać na ogniu, co jaki czas obracać?

Najlepsze odpowiedzi (2)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

11.09.2013 11:59

U mnie znajdziesz przepis na orzeszki,a patelnię mocno zamkniętą trzymasz na pałym palniku bez otwierania np minutę,podnosisz jedną rżczkę do góry i będziesz widziała czy skorupka zmnienia kolor,a póżniej przekładasz na drugą stronę i tak na zminę.Musisz wiedzieć,że pierwsze łupinki będą się piekły dłużej,a jak patelnia się nagrzeje,to już szybko to idzie.

anemon

Zadanych pytań: 163

12.09.2013 18:28

@malinowepocalunki konicka, @ben-ka udzieliła Ci wyczerpującej odpowiedzi, więc dlaczego nie kliknęłąś jej "dobra"? Chyba taka jest idea działania tych pytań i odpowiedzi, no chyba, że ja się mylę.

Odpowiedzi (2)

malinowepocalunki

Zadanych pytań: 16

11.09.2013 12:57

Dziękuję bardzo!

malinowepocalunki

Zadanych pytań: 16

13.09.2013 12:00

anemon najwyraźniej mi nie zatwierdziło...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak