Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

momika

Zadanych pytań: 2

13.09.2012 16:31

Marchewka w towarzystwie kwasów tłusczowych omega 3 i omega 6. Czy wiecie o tym ze waro jesc warzywa zawierajace witaminy A D E K wraz z innymi potrawami bogatymi w tluszcze? Jest to podyktowane rozpuszczalnoscia tych witamin w tluszczach, dlatego aby w pelni przyswoic beta karoten z marchewki warto ja skropic oliwa z oliwek, a w przypadaku gotowanej dodac odrobine maselka :) Ps. Beta karoten jest prekursorem witaminki A - dzieki niemu nasza skora ma piekny brzoskwiniowy koloryt

Odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

13.09.2012 18:19

Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach powinny być spożywane z potrawami zawierającymi nawet śladowe ilości tłuszczu - wcale nie muszą być w niego bogate... Inaczej większoć ludzi byłaby chorobliwie otyła lub cierpiała na awitaminozę...

krokodyl

Zadanych pytań: 290

13.09.2012 20:09

prawda

krokodyl

Zadanych pytań: 290

13.09.2012 20:11

Poza tym częściej naciskaj Alt (podobno Regulamin o tym stanowi)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak