Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

02.06.2013 08:17

Mąż wczoraj upiekł karkówkę w rękawie i "troszkę" przesolił, sporo zostało - macie pomysł na wykorzystanie tak słonego mięska ? :? Dodałabym do farszu na pierogi ale jak zniwelować tę słoność ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

02.06.2013 09:11

do kapusty młodej bigosik....bez innych przypraw

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

02.06.2013 15:15

Ja również zrobiłabym gulasz dodając pieczarki i papryki oraz konserwowy ogórek,oczywiście nie doprawiając już solą tylko innymi przyprawami,które nie zawierają soli:)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

02.06.2013 10:04

ja do farszu na pierogi dokladam do miesa zawsze ugotowane warzywa :) mozna je ugotowac bez soli i zmielic razem :)

Odpowiedzi (9)

okrysia

Zadanych pytań: 79

02.06.2013 08:42

a może połączyć z ryżem ugotowanym bez soli i zrobić coś w rodzaju rosotto, albo jakies gołąbki

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

02.06.2013 08:47

nie doprawiaj potrawy do której dodasz karkówkę i powinno być ok

Barbara/zuza22_85

Zadanych pytań: 66

02.06.2013 09:40

tak do bigosu

misiek4286

Zadanych pytań: 17

02.06.2013 10:02

no przykładowo do bigosu tylko żadnej soli już nie dodawaj

Cynowa_Beata

Zadanych pytań: 32

02.06.2013 11:48

Ugotuj z ziemniakami albo z ryżem czy kalafiorem żeby wyciągnęły sól. Taki przekładany kociołek powinien pomóc :)

ZEWA

Zadanych pytań: 190

02.06.2013 11:48

można pokroić i dodać do bigosu lub gulaszu z warzywami.

Stenka

Zadanych pytań: 467

02.06.2013 12:35

Ja bym zrobiła sos bez soli, wrzucia do niego pokrojone plastry, poddusiła i byłby obiad

misia53

Zadanych pytań: 339

03.06.2013 14:48

farsz też możesz zrobić dodając trochę wątróbki cebulki przysmażonej , napewno by zniwelowało sół

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

06.06.2013 08:21

Pewnie już problem rozwiazany ale ja bym robiąc farsz do pierogów zmiesza ła mieso z ugotowaną kaszą , do gołąbków z ryżem - takie gołabki bez zawijania tz mnięso-ryż i ugotowaną usiekaną kapustę wymieszane i usmażone a potem w sosie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak