Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

10.04.2011 09:57

Może ktoś podpowie w czym najlepiej zrobić paschę żeby nadać jej stożkowy kształt?

Odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

10.04.2011 11:11

Możesz ją zrobić w stożkowej foremce na babkę(bez komina).Można wyłożyć ją folią spożywczą,żeby ładnie wyszła z formy:)

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

10.04.2011 13:10

można też wyparzyć albo wyprażyć w piekarniku doniczkę glinianą i wyłożyć ją potem gazą - dziurką na dole będzie wypływać serwatka przy robieniu takiej tradycyjnej paschy bez żelatyny

ben-ka

Zadanych pytań: 459

10.04.2011 14:06

Właśnie o tej doniczce też słyszałam,moja pascha jest bez żelatyny i zawsze przed świętami szukam jakiegoś naczynka albo pojemnika żeby ją zrobić....i chyba faktyczne mam fajną doniczkę!!!! wykorzystam ją:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak