Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Hanna5

Zadanych pytań: 405

20.06.2016 12:30

Może ktoś polecić sprawdzony przepis na ogórki konserwowe.

Najlepsze odpowiedzi (2)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

20.06.2016 13:56

stary sprawdzony przepis http://www.doradcasmaku.pl/przepis/271265/ogorki-konserwowe-musztardowe.html

Ola1984

Zadanych pytań: 295

20.06.2016 13:20

Może spróbujesz taki przepis na ogórki w musztardzie :) Są pyszne :) Polecam: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/248694/ogorki-w-musztardzie.html

Odpowiedzi (5)

Janina

Zadanych pytań: 159

20.06.2016 14:53

6 szklanek wody, 1 szklanka octu 10%, 4 łyżki cukru, 3 łyżeczki soli. Zrobić zalewę. Do słoika nałożyć ogórki, dać liście laurowe, ziele angielskie, koper, chrzan, gorczycę i zalać przestudzoną zalewą. Pasteryzować 15 minut;))

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

20.06.2016 15:48

Składniki na ogórki konserwowane : 6 szklanek wody, 1 szklanka octu 10 %, 4 łyżki cukru, 3 łyżeczki soli. Z tych składników zrobić zalewę i wystudzić Do czystych litrowych słoików nałożyć ciasno umyte ogórki, dać po kilka sztuk : liści laurowych, ziela angielskiego, kopru, chrzanu, gorczycy. Zalać zalewą i zakręcić dobrą nową zakrętką. Gotować słoiki 20 minut i zostawić w garnku gorące aż do wystygnięcia wody, a potem wyjąć i obrócić do góry dnem.

gosia56

Zadanych pytań: 466

20.06.2016 17:33

mój sprawdzony przepis rodzinny....http://www.doradcasmaku.pl/przepis/255638/korniszony-po-mojemu.html

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

20.06.2016 20:27

mam sprawdzone i dodane na DS zajrzyj do mej księgi zapraszam :)

Habibi

Zadanych pytań: 690

27.06.2016 22:20

ja mam taką ulubioną podstawową marynatę do ogórków, papryki, patisonów, etc - na 4-6 szklanek wody (zależy jak bardzo kwaśną chcę uzyskać zalewę) dolewam szklankę octu 10%, szklankę cukru, łyżkę soli (lub do smaku) oraz dodaję pokrojoną cebulę i przyprawy (gorczycę, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz ziarnisty, ew. jałowiec, kolendrę lub kawałki chrzanu)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak