Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pestka

Zadanych pytań: 424

24.07.2013 08:36

Muszę kupić formę do tarty - poradźcie jaką metalową, szklaną silikonową czy ceramiczną - która sprawdza się wg Was najlepiej

Najlepsze odpowiedzi (3)

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

24.07.2013 09:22

ja proponuję silikonową,bo mam taką i jestem z niej zadowolona

Beata73

Zadanych pytań: 1093

24.07.2013 09:29

lubię formy silikonowe,bo łatwo z nich wychodzi ciasto

Margo1

Zadanych pytań: 2141

24.07.2013 09:26

Polecam ceramiczną ja nie mam absolutnie z nią problemu , wcześniej też miałam metalową i też było ok.

Odpowiedzi (30)

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

24.07.2013 08:38

mam szklana i jestem z niej zadowolona

Motorek

Zadanych pytań: 1446

24.07.2013 08:40

chętnie poczytam wypowiedzi, ponieważ też jestem na kupnie takiej formy

Janina

Zadanych pytań: 159

24.07.2013 08:41

Nie mam formy do tarty

Katarina

Zadanych pytań: 21

24.07.2013 08:42

mam sylikonową i ceramiczną z tej pierwszej jeszcze nie korzystałam ale za to ceramiczną mogę polecić - jednak jest dużo droższa od innych

malina

Zadanych pytań: 4

24.07.2013 08:42

ja używam tylko szklanej

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

24.07.2013 08:42

mam metalową i też jestem zadowolona, ale silikonowej i ceramicznej na tarcie nie próbowałam więc nie umiem ci dokładnie doradzić; metalowa sprawdza się 100% można powiedzieć od czasów babć, więc tej jestem pewna; silikonowa mi się wydaje za miekka dla tarty;

kasiaw

Zadanych pytań: 470

24.07.2013 08:45

silikonową - super, ceramiczna też fajna jesnak metalowych nie polecam

Mniam

Zadanych pytań: 87

24.07.2013 08:46

Kupiłam niedawno silikonową, ale jeszcze jej nie używałam :)

emeslive

Zadanych pytań: 288

24.07.2013 08:51

Polecam ceramiczną, ewentualnie metalową - równomiernie się rozgrzewają, nie zaparzają ciasta i co bardzo wazne, są sztywne. Formy z silikonu kiepsko sprawdzają się w przypadku tart i pizzy - potrafią zaparzyć ciasto, są niestabilne i tartę łatwo połamać choćby przy wyciaganiu jej z piekranika.

Renata9

Zadanych pytań: 329

24.07.2013 09:02

ja mam metalowa z wyjmowanym dnem i jest bardzo zadowolona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak