Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Christopher

Zadanych pytań: 31

21.10.2013 17:04

Na czym polega klarowanie ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Beata73

Zadanych pytań: 1093

22.10.2013 10:06

popieram poprzedniczki

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

22.10.2013 07:23

podgrzewanie masła i zbieranie z niego piany

gosia56

Zadanych pytań: 466

21.10.2013 17:07

klarowanie to pozbycie z masła białka

Odpowiedzi (10)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

21.10.2013 17:09

klarowanie to pozbawienie masła białka i innych substancji efektem czego zostaje sam tłuszcz

Margo1

Zadanych pytań: 2141

21.10.2013 17:32

Ale czego masła czy wina?

Ola1984

Zadanych pytań: 295

21.10.2013 17:44

Klarowanie np. masła to zebranie z jego powierzchni (po podgrzaniu) wytrącającego się białka, zwiększa się tym samym temperatura dymienia, a dzięki temu na takim maśle można smażyć :)

mufinka79

Zadanych pytań: 303

21.10.2013 17:58

Klarowanie masła to roztopienie masła na małym ogniu, a potem zbiera się z wierzchu pianę, która jest białkiem. Masło takie po klarowaniu ma wyższą temperaturę dymienia, i można smażyć, i masło się nie będzie paliło :)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

21.10.2013 18:52

haha chciałeś sprawdzić czy my wiemy...myśle ze na klarowaniu zęby zjadłeś :)

kate.500

Zadanych pytań: 1516

21.10.2013 19:05

klarowane masełko to rozpuszczone masełko na b delikatnym ogniu, tak żebys ie nie speniło.

teresa18

Zadanych pytań: 502

21.10.2013 19:28

klarowanie masła polego na jego roztopieniu i zebraniu białka, tak oczyszczone masło mozna przechowywac nawet kilkanaście miesięcy

Kasia36

Zadanych pytań: 463

21.10.2013 20:57

klarowanie rosołu: odtłuszczony wywar miesza się z ubitą pianą białka jaj, ustawia na małym ogniu i podgrzewa, można klarować wywary mięsne, rybne, warzywne, owocowe, konfitury, masło, wino

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

21.10.2013 22:36

Klarowanie masła, polega na pozbyciu się z niego biała i zostaje sam tłuszcz. przechowujemy go w lodówce kilka msc.

Beata999

Zadanych pytań: 0

22.10.2013 16:26

Klarowanie dotyczy nie tylko masła ,ale wywaru z ryb czy mięsa ,jeżeli chcemy mieć galaretkę przezroczystą.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak