Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

15.11.2014 10:50

Na jutro mam zrobić tort bezowy - z jaką masą/kremem polecacie ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

berys18

Zadanych pytań: 1434

15.11.2014 10:57

kiedyś jadłam z kremem chałwowy, był pyszny

Konczi

Zadanych pytań: 632

15.11.2014 11:49

ja również obstawiałabym do bezy śmietankowy krem z dodatkiem mascarpone :)

Habibi

Zadanych pytań: 690

15.11.2014 11:51

mnie się od zawsze torciki bezowe kojarzą z maślanym kremem kawowym :) oczywiście w sezonie nieco lżej - ricotta lub mascarpone, bita śmietana i owoce jagodowe (truskawki, maliny, jeżyny, poziomki) oraz wszelkie porzeczki i dojrzały agrest :) ale lubię z różnymi kremami oraz owocami :)

Odpowiedzi (32)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

15.11.2014 10:59

z kremem śmietankowym i malinami :-)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

15.11.2014 11:04

Ja robiłam z kremem śmietankowym

Renata9

Zadanych pytań: 329

15.11.2014 11:06

moim ulubionym kremem jest śmietanowy

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

15.11.2014 11:43

zdecydowanie krem śmietankowy :)

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

15.11.2014 11:44

Zdecydowanie z bitą śmietaną i mascarpone- bez cukru lub z minimalną jego ilością. Do tego kwaśne owoce, bo bezy są tak słodkie, że potrzebują dobrego balastu.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

15.11.2014 11:50

Bita śmietana z mascarpone jest dla mnie na pierwszym miejscu :)

Klausia

Zadanych pytań: 251

15.11.2014 11:56

Kokosowym z bitą śmietaną i mascarpone :) Przepis u mnie w księdze na właśnie taki tort bezowy :)

Ola1young

Zadanych pytań: 7

15.11.2014 12:00

z kremem śmietankowym jest pyszny tort

borgia

Zadanych pytań: 89

15.11.2014 12:09

Ech... a ja tak bardzo lubię bezę z gorzkawym nieco kremem kawowym. Ewentualnie z ganache z gorzkiej czekolady... A tak w ogóle to mam sezon na bezy z powodu nadmiaru białek. Robiąc mini-pavlove podaję z bitą śmietaną i podsmażonymi z niewielką ilością cukru wiśniami już rozmrożonymi - bardzo fajne kwaskowate przełamanie słodyczy. Ale to pojedyncze porcje, więc łatwo podać, robiąc śmietanę tuż przed podaniem. Gorzej będzie w przypadku tortu... Polecam w każdym razie coś z goryczką lub kwaskowatością. Żeby nikogo nie zamuliło ;).

adelajda

Zadanych pytań: 234

15.11.2014 12:19

Zdecydowanie śmietanowy z malinami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak