Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Milka100

Zadanych pytań: 76

09.02.2015 11:20

Najlepsza Wasza recepta na udane bezy??? ( z wierzchu kruche a w środku lekko ciągnące).

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

09.02.2015 12:05

ja lubię bezy leciutko zrumienione i właśnie ciągnące w środku, więc suszę je krócej ale w nieco wyższej temperaturze, ale dużo zależy od piekarnika

Mniam

Zadanych pytań: 87

09.02.2015 11:59

Jeżeli w środku mają być ciągnące to trzeba je suszyć krócej lub w wyższej temperaturze. Zależy też od piekarnika i od...pogody :)

Cynamonka

Zadanych pytań: 79

09.02.2015 13:45

ja ostatnio moje piekłam przez godzinę 160 stopniach z termoobiegiem, robiłam takie małe beziki na ciastka :)

Odpowiedzi (9)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

09.02.2015 11:44

dodaję trochę octu

Renata9

Zadanych pytań: 329

09.02.2015 11:53

Chętnie poczytam odpowiedzi, bo mnie się jeszcze nigdy nie udały bezy :-(

berys18

Zadanych pytań: 1434

09.02.2015 12:02

wstawić do odpowiednio nagrzanego piekarnika

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.02.2015 12:09

Po prostu suszysz je krócej w wyższej temparaturze ,ja też takie lubię ,takie sa najlepsze .

mysza75

Zadanych pytań: 96

09.02.2015 12:16

Żeby były ciągnące muszą być krócej suszone

Renataj

Zadanych pytań: 1275

09.02.2015 12:26

Już wszystko zostało powiedziane: suszyć krócej ale w wyższej temperaturze wtedy z wierzchu są chrupiące a w środku ciągnące:)

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.02.2015 13:35

chętnie też poczytam odpowiedzi ;)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

09.02.2015 14:38

jeśli będą odpowiednio wysuszone to w środku będą kruche zawsze suszę w temp. 110 st. i bez termoobiegu przy zamkniętych drzwiczkach są takie jak ze sklepu po wysuszeniu przepis znajdziesz w mej księdze zapraszam :)

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

10.02.2015 21:42

ja niestety nie mam takiej metody. wydaje mi się, że to zależy od czasu suszenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak