Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

26.06.2013 17:59

natka pietruszki i korzeń poprawia trawienie, zwiększa wydalanie moczu, usuwa nadmiar wody z organizmu, czyści krew, regeneruje włosowate naczynia krwionośne, reguluje nadmierną fermentację w żołądku i jelitach...dobrze jest korzeń dodać do soku warzywnego...

Najlepsze odpowiedzi (3)

AnielskaSlodycz

Zadanych pytań: 92

26.06.2013 18:18

dobrze wiedzieć :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

26.06.2013 18:25

natka pietruszki jeszcze poprawia przyrost czerwonych krwinek :)

borgia

Zadanych pytań: 89

26.06.2013 18:52

Natka też jest bogata w witaminę C. Bardzo lubię pietruszkę, jednak tak jakby coraz mniej jej na naszych stołach. Sama nie wiedziałam, że całość poza smakiem (tak różnym jeśli chodzi o natkę i korzeń, ale obie części bardzo lubię) ma jeszcze tyle plusów. Warto więc przy skłonnościach do pękających naczynek sięgnąć po pietruchę :). Będę polecała. Dzięki.

Odpowiedzi (2)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

26.06.2013 19:50

ja słyszałam, że po zjedzeniu potraw z dużą ilością czosnku powinno się przegryźć później natkę żeby ten zapach z ust zredukować

Kasia36

Zadanych pytań: 463

26.06.2013 20:17

coś tam o jej właściwościach wcześniej słyszałam, przeczyszcza nerki- napar z natki, mojej siostrze kazali pić która ma problem z nerkami ale nie posmakował jej ten napój

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak