Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

23.10.2013 15:03

Nazbierałam dziś sporo jadalnych kasztanów i chciałabym je upiec, znalazłam w necie informacje jak to zrobić. Konkretnie dwie różne. Pierwsza mówi o moczeniu ich ok godzinę, a druga o obgotowaniu w osolonej wodzie. Mam pytanie- która metoda jest właściwa, żeby po upieczeniu łatwo je wyłupać?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

23.10.2013 15:23

najlepsze kasztany wychodzą upieczone w kominku na specjalnej patelni z dziurkami; przed upieczeniem należy naciąć kasztany

Habibi

Zadanych pytań: 690

23.10.2013 16:32

Po moczeniu będą bardzo strzelały, tak mi się wydaje. Jadłam pieczone w piecu kaflowym, bez wstępnego przygotowania, jak ziemniaki w ognisku :)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

23.10.2013 17:50

Ja jak piekę to tylko nacinam

Odpowiedzi (14)

Konczi

Zadanych pytań: 632

23.10.2013 15:46

Ja kupuję kasztany które są już obgotowane więc takie pewnie też bym obgotowała i później ponacinała

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

23.10.2013 15:49

nigdy nie jadłam kasztanów

Habibi

Zadanych pytań: 690

23.10.2013 16:33

@IwonkaKa - widzę, załapałaś się na czyjąś wenę twórczą ;)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

23.10.2013 16:49

ja zaś kupiłam kasztany na próbę w markecie , zraziłam się ponieważ były splesniałe po tym jak zrobiłam według instrukcji.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

23.10.2013 17:03

NIGDY NIe JADŁAM KASZTANOW

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

23.10.2013 17:04

Habibi,a niech sobie ulży głupek :)))

wirtualnykucharz

Zadanych pytań: 4

23.10.2013 17:10

przywiozłem kiedyś z Francji , moja żona upiekła je w piekarniku bez moczenia i obgotowywania , wyszły bdb

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

23.10.2013 17:38

możemy piec bez yakich wstępnych przygotowań , po prostu nacinamy kasztany na krzyż i pieczemy w piekarniku w 200C okolo 20 minut

Ania67

Zadanych pytań: 1134

23.10.2013 18:02

Musze w końcu ich skosztować

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

23.10.2013 18:43

dzIęki za odp- ja mam co prawda prawie prosto z drzewa, więc etap "zbędnego leżakowania" na szczęście nie miał miejsca i mam nadzieję, że nie będą trafione- okaże się jak je obiorę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak