Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

lee-aa

Zadanych pytań: 28

22.08.2013 11:16

Nie chcę być złośliwa, ale ostatnio gdy przeglądam nowo dodane przepisy irytuje mnie ilość przepisów na fasolkę z masłem/bułką tartą. Wszystkie są tak naprawdę takie same i sądzę, że na DS powinny trafiać nieco bardziej 'zaawansowane' przepisy. Czy macie podobne odczucia?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

22.08.2013 12:50

emeslive - piszę tylko o tym co jest w regulaminie, który znam dość dobrze. Osobiste zdanie mam zupełnie inne, co do jakości niektórych przepisów, które licznie można tu znaleźć, ale po co się na ten temat rozwodzić? Przepis na fasolkę z bułką tartą jest zgodny z regulaminem tej strony i mimo iż nie jest to przepis najwyższych lotów i ktoś może się czuć pokrzywdzony, że dodaje lepsze przepisy a ma tyle samo punktów to już odrębna kwestia. Ja też dodaje bardziej skomplikowane przepisy, ale dla mnie punkty nie są rzeczą priorytetową, lecz co reprezentuje w swoich przepisach. Czasami nawet zrobię smaczne i wymyślne danie, ale zdjęcie wyjdzie mi nieładne i tego tu nie wstawię. Każdy ocenia jak chce, każdy dodaje to co chce, a regulamin jest po to by go przestrzegać.Nierozumiem tylko dlaczego w ten sposób reagujesz na moje wypowiedzi, nie ja tworzyłam regulamin tego serwisu, ale jako członek tej społeczności muszę go uszanować

madzialena19

Zadanych pytań: 7

22.08.2013 13:13

A ty emesilve ile sobie nabiłeś punktów będąc" mistrzem" , pobiłeś "rekord" chyba ponad 40 tys punktów to tego nie widziałeś , nie widzisz i co to jest wg Ciebie chciwość pazerność na punkty i nabicie sobie punktów .

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

22.08.2013 13:18

emeslive - a czy to moja wina, że ten punkt regulaminu nie jest przestrzegany? Jestem zwykłym użytkownikiem tego serwisu jak każdy inny, a nie jego moderatorem. Poza tym ja nie wybieram z regulaminu to co jest dla mnie wygodne i jeśli nie mam powodu aby udzielać odpowiedzi w zadawanych pytaniach to tego nie robię. Poza tym w regulaminie jest zapis "MOGĄ" zostać usunięte, co wcale nie znaczy że "MUSZĄ", ale to jest już wygoda dla właściciela portalu, czyt. nie musi wszystkiego moderować

Odpowiedzi (26)

Mati13

Zadanych pytań: 1524

22.08.2013 11:22

Jeśli ktoś doda raz taki przepis to okej, ale niektórzy co roku wstawiają przepisy na te same dania. Owszem inne zdjęcie, inny opis ale to jest ten sam przepis

Dariusz8

Zadanych pytań: 4

22.08.2013 11:27

Tak Mati13 masz rację taka jest prawda.

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

22.08.2013 11:33

Dawno temu (1-2 lata temu) był poruszany temat przepisów na zwykłe jajecznice i mizerie. Prawda jest taka, że niesprawiedliwe byłoby aby ktoś nie mógł zdobyć dodatkowych punktów z tego względu że ktoś dodał taki sam przepis wcześniej. Nie można tu mówić o plagiacie, bo jest to ogólno znany przepis i raczej nikt nie robi go wg czyjejś receptury, a po "po swojemu". Jeśli ktoś chce mieć taki przepis niech go ma, ale rzeczywiście jeśli ktoś co roku powiela własne wpisy to już przesada. Fakt, że masowa ilość takich bardzo prostych przepisów obniża w pewnym sensie jakość portalu, ale na chwilę obecną i zgodnie z zasadami regulaminu wszystko jest w porządku :)

emeslive

Zadanych pytań: 288

22.08.2013 11:36

Zgadzam się z Tobą Lee-aa, jest strasznie dużo dubli. Ogólnie uważam, że przepis na fasolkę z bułką tartą , zwłaszcza taki krok-po-kroku to lekkie przegięcie.

lee-aa

Zadanych pytań: 28

22.08.2013 11:38

Jajecznicę i mizerię można zrobić na wiele sposobów - i ok, niech sobie te przepisy funkcjonują. Fasolka, brokuł czy kalafior z wody polane masłem/olejem z bułką tartą mnie rażą, zwłaszcza jeśli pojawiają się kilka razy.

halina16

Zadanych pytań: 1

22.08.2013 11:38

Zgadzam się , że tak proste przepisy typu mizeria , czy fasolka z bułką tartą to przegięcie.:)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

22.08.2013 11:39

zanim dodam jakikolwiek przepis to najpierw sprawdzam w tych wybranych które pokazuję się u góry dodane wcześniej przez innych użytkowników i jeśli widzę że jest bardzo podobny lub taki sam to już go nie dodaję bo po co taki sam w różnych księgach bezsens,a po za tym myślę że nie tylko są zwykłe przepisy na mizerię czy jajecznicę może to być zwykły przepis jak zakisić ogórki czy np.zrobić dżem :)

halina16

Zadanych pytań: 1

22.08.2013 11:39

Zapomniałam dodać , że chodzi mi o przepisy krok po kroku.

emeslive

Zadanych pytań: 288

22.08.2013 11:42

@Mysiunia Ja uważam, że takie powielanie najprostszych przepisów jest kompletnie bez sensu. Co by było, gdyby każdy tutaj dodał swój przepis na gotowane ziemniaki, chleb z masłem (tak, takie przepisy też są) i dziesiątki innych najprostszych rzeczy, które gotujemy na co dzień?

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

22.08.2013 11:56

emeslive - ale tu nie jest mowa o przepisach, które w myśl regulaminu nie spełniają jego zasad. Powinieneś wiedzieć że przepisy na ziemniaki z wody czy kanapki nawet jeśli się takie pojawiają to są one usuwane. Mimo wszystko przepis na fasolkę z bułką jest zgodny z regulaminem, aczkolwiek jeśli się taki przepis pojawia jako KPK to pewnie również prędzej czy później zostanie usunięty jako zbyt prosty dla tej kategorii :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak