Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mzap88

Zadanych pytań: 4

17.02.2013 22:36

nie umiem polać ciasta galaretką, albo robię to za wcześnie i wychodzi mameja, albo za późno i są grudki , w sensie nieestetycznie to wygląda, jak zrobić galaretkę idealną, żeby ładnie wygladała na ciachu?

Odpowiedzi (1)

Jesteśmy tym, co jemy

Zadanych pytań: 0

17.02.2013 23:02

musisz robić to stopniowo, często ją mieszając sprawdzasz "gęstość" tężejącej galaretki, tj. gdy zrobi się gęsta, ale jak ją zamieszasz jeszcze nie robią się grudki => wtedy wylewasz na ciasto. Jeśli robią się grudki ogrzej galaretkę trzymając garnuszek nad palnikiem (nie stawiaj na palniku bo możesz ją przypalić!) często mieszając i wstaw na chwilę do lodówki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak