Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

17.07.2014 14:14

Niektórzy do kiszonych ogórków w słoikach dodają liście wiśni, dębu, winogrona - jakie znaczenie mają te liście ?

Odpowiedzi (30)

Lidzia

Zadanych pytań: 21

17.07.2014 17:03

Ogórki są bardziej aromatyczne.

misia53

Zadanych pytań: 339

17.07.2014 17:32

ja teraz nie mam takich liści więc nie dodaję ale kiedyś moja mama dodawała . Liście dębu podobno dodają jędrności ogórkom a pozostałe wpływają na smak

Alex_M

Zadanych pytań: 119

17.07.2014 17:34

moja teściowa dodaje do kiszonych różne liście :) ogórki wychodzą bardzo smaczne :)

Marta1986

Zadanych pytań: 859

17.07.2014 17:41

ja równiez dodaje

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

17.07.2014 18:05

ja dodaję liście winogron, aby ogórki były twardziutkie

Mniam

Zadanych pytań: 87

17.07.2014 18:34

Mama zawsze dodawała liście chrzanu. Dzięki temu mają być chrupiące :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

17.07.2014 18:45

dodaję dla smaku, i są fajne twarde

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

17.07.2014 19:05

pewnie takie samo jak liście chrzanu, liśc laurowy czy koper.smak,zapach itp

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

17.07.2014 19:34

Ja w zeszłym roku robiłam z liśćmi winogrona, różnicy nie widziałam :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

17.07.2014 19:39

zapewne dla smaku oraz twardości osobiście nie dodaję liści i też są twarde

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak