Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna133

Zadanych pytań: 143

17.08.2013 11:30

Nigdy mi sie to nie zdażyło ,ale dziś przebiłam śmietanę 36% zrobiła sie zbita , lekko grysikowa ,ale w smaku jest ok ,zapomniałam że ją ubijam i sobie poszłam z kuchni , pytanie czy jakosć mogę ją użyć inaczej ? mam jej 1L :D

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

17.08.2013 16:23

możesz wykorzystać do kremu budyniowego - połącz z budyniem i mieszaj, aż się rozpuści - potem do lodówki... podobnie możesz połączyć z ciepłym kajmakiem z puszki i posmarować wafle... albo przerobić na krówki - z dodatkiem większej ilości cukru i mleka skondensowanego - wszystko na dużej patelni lub w szerokim garnku powinno się trochę pogotować - aż kropelka zacznie krzepnąć na zimnym talerzyku :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

17.08.2013 11:32

ubijaj dalej i będzie masełko, jak chcesz więcej informacji na ten temat wejdź na moje przepisy tam jest jak zrobić masło :-)zrobisz sobie fajne smakowe masła :-)

Beatris

Zadanych pytań: 43

17.08.2013 11:38

Ja ubijałabym dalej, żeby otrzymać masło. Takie słodkie masełko możesz z powodzeniem wykorzystać do kremu ucieranego, tylko dodasz do niego trochę mniej cukru (albo wcale).

Odpowiedzi (10)

Anna133

Zadanych pytań: 143

17.08.2013 11:34

hahhaa jest juz z cukrem :D nie wiem co robić ,szukam pzrepisu co sie gotuje smietankę do kremu :P

Janina

Zadanych pytań: 159

17.08.2013 11:48

No chyba nie masz innego wyjścia, tylko dokończyć dzieła i masz słodkie masełko do wykorzystania albo na uciarną masę, albo możesz ugotować karmael na mleku do wafla z dodatkiem masła, jest pyszny;)

Anna133

Zadanych pytań: 143

17.08.2013 11:55

Janina czyli co podgrzac to ?

gosia56

Zadanych pytań: 466

17.08.2013 12:12

myslę ze ubijać dalej na masełko mozesz upiec ciasteczka

Alex_M

Zadanych pytań: 119

17.08.2013 12:12

mój mąż byłby zadowolony bo mógłby wszystko zjeść sam ;) jemu nawet grudki nie przeszkadzają ;) więc możesz zjeść w jakimś deserze ;) pomysł ze słodkim masłem jak dla mnie jest rewelacyjny! :)

Janina

Zadanych pytań: 159

17.08.2013 12:16

Anno, nic nie podgrzewaj, zostaw na chwilkę niech odpocznie i złapie temperaturę otoczenia, potem delikatnie ubijaj, nawet trzepaczką ręczną albo przelej do słoika i w słoiku zamkniętym możesz ruchem z ręki na rękę i też zrobi Ci się masło. Jak już się zgrudkuje w większe kawałki, to łyżkią drewnianą pozbieraj najlepiej o ściany śłoikai wyłóż do miski z wodą. Koniecznie musisz przerobić łyżką-przepłukać parę razy czystą wodą, żeby wupłukać maślankę. Tak sie właśnie robi masło. Powodzenia;)

kasienka23

Zadanych pytań: 512

17.08.2013 12:53

ja bym ubijała dalej i zrobiła słodkie masełko na kanapki, pycha! :)

wyattearp

Zadanych pytań: 102

17.08.2013 13:30

też tak miałam

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

17.08.2013 15:36

ubijaj dalej, słodkie masełko będzie jak znalazł :)

caralajna

Zadanych pytań: 435

18.08.2013 15:53

zawsze jest ten pierwszy raz.. ja przebiłam śmietanę jako dzieciak, po czym dostałam opieprz od matki.. od tego czasu ubijanej śmietany pilnuję jakby życie miało od tego zależeć. ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak