Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

09.03.2014 23:59

Nigdy nie robiłam kremu do ciasta z ubitych białek , macie jakieś fajne pomysły?

Najlepsze odpowiedzi (3)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

10.03.2014 08:14

nigdy nie robiłam takiego

misia53

Zadanych pytań: 339

10.03.2014 00:05

Pytam dlatego ,że poczęstowano mnie ciastem z cukierni , które miało własnie taki krem podobny do ptysiowego i było naprawdę super, takie kwaskowe.Nigdy nie robiłam takiego kremu, nie wiem co się dodaje.

misia53

Zadanych pytań: 339

10.03.2014 15:35

Dzięki za propozycje , mam cały słoik białek więc coś wykombinuję...

Odpowiedzi (5)

Agnieszka-87-25

Zadanych pytań: 51

10.03.2014 07:37

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/270808/ciasto-moja-fantazja.html to jest mój przepis na takie ciasto i w nim jest taka pianka, innych na bazie białek mas nie mam i nie znam Pianka pomarańczowa: Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Następnie wlać rozpuszczoną chłodną (lejącą) galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szkl wody, nadal chwilę ubijać.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

10.03.2014 07:58

Nie dawno robiłam jak zostały mi białka to zrobiłam taki krem dałam białka ,cukier ,masło rozpuszczone i ostudzone i kakao oraz migdały .Cukier może być cukier puder wymieszałam z masłem i kakaem ,białka ubiłam na szytywno,połączyłam ,przełożyłam do rękawa a potem dekorowałam w szklankach .

halina17

Zadanych pytań: 271

10.03.2014 10:33

Ja bardzo lubię taką piankę z białek szczególnie do ptysiów. Białka ubija się z cukrem dodaję ulubionego trochę soku domowej roboty i zakwaszam octem .

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

10.03.2014 10:51

masło rozpuszczam z cukrem pudrem i z kawą capuccino o smaku czekoladowym , dodaję nutellę, odstawiam do wystudzenia, białka ubić na sztywna piane z odrobiną soli , połączyć z wystudzoną masą i dekorowac babeczki lub torty

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

10.03.2014 11:45

to na pewno był krem na bazie bezy szwajcarskiej,ale ja sama jeszcze też go nie robiłam (na pewno go wypróbuję kiedyś) https://www.youtube.com/watch?v=hujVuLVqq8Q może ten link Ci pomoże

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak