Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Gabi44

Zadanych pytań: 3

03.12.2013 09:54

no właśnie urwało mi tekst.Nie jestem dobra z komputerem i dlatego między innymi nie daję przepisów.Jestem wdzięczna tym doświadczonym jak Babcia Gramolka ,Christopher,IwonaDD,Izabela i wielu innym za wkład w mój kulinarny rozwój,a doceniam też tych którzy próbują tutaj swoich sił.Przecież nie wszyscy urodzili się kucharzami,ale mogą nimi być i nie każda prosta potrawa to "chłam".Jest to obraźliwe dla wszystkich tu publikujących.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Kasia36

Zadanych pytań: 463

03.12.2013 21:30

i ja nie mam tak doskonałych przepisów jak inni, czy proste znaczy niedobre, do kosza z tym, teraz wszyscy szukają łatwych, szybkich a zarazem smacznych przepisów studenci, młodzi ludzie itp., ja jeszcze nie piłam nigdy herbaty z imbirem i chętnie przejrzałabym takie przepisy, to że ktoś tu dodaje przepisy na kanapki czy serek to dobrze, znam naprawdę taką osobę, że ma lewe ręce w kuchni, nawet nie potrafi zaparzyć herbaty żeby była ciepła nie gorąca, kiedyś już o tym pisałam

chrupnij-sobie.pl

Zadanych pytań: 94

03.12.2013 22:06

gotowanie to wolność NASZEJ wyobraźni, więc może powstrzymajmy się przed złośliwościami. Każdy przepis ma swoją wartość więc nie jest chłamem jeśli ktoś myśli inaczej to jego problem jeśli ktoś uważa się za lepszego to może powinien poszukać sobie innego miejsca ale rzecz też w tym ,że my kiedyś też będziemy mieć 70 lat a to chyba nie oznacza że młodsi mają nas przekreślić. Może przypomnijmy sobie swoje pierwsze kroki w gotowaniu i dopiero potem oceniajmy.....

Iwa27

Zadanych pytań: 3

03.12.2013 17:39

zgadzam sie

Odpowiedzi (10)

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

03.12.2013 10:02

święta racja

emeslive

Zadanych pytań: 288

03.12.2013 10:08

Tak, najłatwiej jest powiedzieć "nie umiem, nie potrafię", a na koniec się obrazić. Jeśli ktoś ma dostęp do komputera z internetem, to ma też dostęp do nieograniczonego źródła wiedzy i inspiracji. Wystarczy chcieć się czegoś nauczyć. Jak widać dla niektórych to problem, i bynajmniej nie z braku czasu, a zwyczajnie z lenistwa.

stef

Zadanych pytań: 0

03.12.2013 10:18

Znam takie powiedzenie:"Złośliwość jest cechą ludzi inteligentnych". Trafiło na Ciebie.

Gabi44

Zadanych pytań: 3

03.12.2013 10:25

Oj,emslive,trochę więcej wyrozumiałości,ale to niestety przychodzi z wiekiem.Wiem to po sobie.Kiedyś było czarne albo białe,teraz widzę szarości,bo oczy nie te i niestety 70-tka mi stuknęła,a przeszłam w swoim życiu dużo szczebli edukacji z satysfakcją udokumentowaną .

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.12.2013 10:38

Gabi44 bardzo podoba mi się Twoja wypowiedz i zgadzam się z Tobą w 100%

emeslive

Zadanych pytań: 288

03.12.2013 10:39

@Gabi44 A mimo wszystko tracisz czas (i oczy) na pisanie na forum zamiast nauczyć się dodawać przepisy... Co kto lubi...

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

03.12.2013 10:41

Gabi44-zdajesz sobie również sprawę z tego,że nie dodając przepisów nie będziesz mogła ubiegać się o nagrodę??taki jest regulamin..:)

Gabi44

Zadanych pytań: 3

03.12.2013 10:49

Widzę,że dyskusja zboczyła z torów.Ja naprawdę nie mam już tyle sił co zapału.Ale cieszy mnie oglądanie ładnie przygotowanych potraw i poczytanie rad ,porad i nawet takich polemik ,bo mózg pracuje.Żeby nie było nieporozumień,całym sercem (chociaż zmarnowanym) jestem za Babciagramolka.

borgia

Zadanych pytań: 89

03.12.2013 11:44

Gabi, ja w kwestii technicznej - jeśli masz długi wstęp, to warto dokończyć w formie odpowiedzi. Przy okazji dostaniesz punkcik za tę właśnie "odpowiedź".

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

03.12.2013 20:50

Wiesz Gabi mi właśnie zrobiło sie przykro jak przeczytałam ten tekst "o chłamie" bo nie jestem zawodowym kucharzem, właściwie zaczynam swoja przygodę z gotowaniem (no może i późno ale jakie to ma znaczenie, ważne że wcianęło mnie całkowicie:))i czasami może mi sie wydawać że odkryłam coś niesamowitego podczas gdy dla innych to rzecz oczywista. Może osoby które są takimi wspaniałymi kucharzami lepiej by czasami coś doradziły zamiast tylko krytykować. Każdy kiedyś zaczynał ale czy to znaczy że nie ma prawa tutaj być?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak