Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

05.01.2011 11:16

Nowe drewniane \"narzędzia\" kuchenne (łyżki, łopatki...) dobrze jest po zakupie zaimpregnować poprzez natarcie ich wacikiem maczanym w oleju jadalnym - wcieramy i odkładamy do wyschnięcia. Czynność tę dobrze powtarzać co jakiś czas jeśli często tych rzeczy używamy. Drewniane akcesoria można myć w wodzie z dodatkiem detergentów, ale nie wolno ich moczyć a po myciu trzeba od razu wytrzeć i osuszyć.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak