Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

01.07.2014 12:45

Ostatnio kupiłam mleko kokosowe o stałej konsystencji i nie wiedziałam co mam z tym zrobić . Niby popsute nie było ale te wcześniej kupowane były inne . Mleczko stoi już 2 dni w lodówce a ja nie wiem co dalej.......? Co mi radzicie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

01.07.2014 15:32

Ja zawsze wstrząsam przed otwarciem puszki, a jak się rozwarstwi to mieszam. Zrób koktajl bardzo go lubię z truskawkami, jagodami. Sama przekonałam się że rózne firmy i rożną konsystencja mleka a i smak też. Także mleczko jest na pewno dobre śmiało używaj.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

01.07.2014 18:31

koniecznie zużyj do koktajlu lub lodów, zupy czy sosu :)

Habibi

Zadanych pytań: 690

01.07.2014 12:49

a zaglądałaś jak wygląda pod tą zwartą konsystencją - czyli bliżej dna? mleko stojące długo w jednej pozycji lubi się rozwarstwić (zwłaszcza takie nie odtłuszczone wcześniej) - wystarczy zmiksować, odzyska swoją właściwą konsystencję :) ja takie masełko kokosowe używam często osobno (do ciast, kremów, zup i curry), a osobno tę rzadszą część (do koktajlu czy do zupy/sosu)

Odpowiedzi (10)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

01.07.2014 13:01

Ja bardzo lubię fileta z kurczaka w sosie kokosowym z curry ,jedno z moich ulubionych.Też miałam tak jak opisywałaś i zmiksowałam najpierw przed zrobieniem i wszystko wróciło do normy .

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

01.07.2014 13:18

rozwarstwione mleko to nie problem , ja zanim otwieram puszkę zawsze dobrze nią wstrząsam, ale jak juą ja otworzyłaą tak jak radzą Ci dziewczyny powyżej zmieszaj dobrze, a polecam zrobienie mojego ulubionego dania z mlekiem kokosowym czyli kurczaka curry z mango 9http://www.doradcasmaku.pl/przepis/316874/kurczak-curry-z-mango.html) albo potrawkę limonkowa (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/320279/limonkowa-potrawka-z-kurczakiem.html)

erym

Zadanych pytań: 24

01.07.2014 13:20

ja uzywam do zupy, smialo nie przejmuj sie, wydaje mi sie ze nic mu nie jest!

Mniam

Zadanych pytań: 87

01.07.2014 13:51

Ostatnio też dokładnie tak miałam. Pierwszy raz kupiłam mleczko kokosowe i się zastanawiałam, czy nie popsute. Na wierzchu była zwarta masa, a na dnie woda. Najlepiej wyciągnąć wszystko do miseczki i połączyć :)

Mniam

Zadanych pytań: 87

01.07.2014 13:52

Ostatnio też dokładnie tak miałam. Pierwszy raz kupiłam mleczko kokosowe i się zastanawiałam, czy nie popsute. Na wierzchu była zwarta masa, a na dnie woda. Najlepiej wyciągnąć wszystko do miseczki i połączyć :)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

01.07.2014 14:19

wymieszaj wszystko razem na jednolita konystencje poprostu zastało sie w puszce

Czyki

Zadanych pytań: 72

01.07.2014 14:37

Wymieszaj dokładnie i będzie ok: ) natomiast możesz użyć je do sosów, czy skomponować drinka :) można też stworzyć wspaniały deser :)Misia na pewno sobie poradzisz :):):)

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

01.07.2014 15:58

Na dnie jest woda na pewno. To nic złego ;)

Ankha

Zadanych pytań: 112

01.07.2014 18:08

Nie przejmuj się , mleczka różnią się jakością, ja osobiście wolę takie bardzo gęste, prawie masło. Przed zakupem sprawdzam, potrząsając puszką jak chlupocze- czy rzadkie,czy gęste.. Jeśli używasz mleczka do gotowania, wyskrob je z puszki, na pewno się roztopi pod wpływem ciepła :)

caralajna

Zadanych pytań: 435

16.07.2014 09:11

jak podgrzejesz będzie płynny, ja bym deser zrobiła, wystarczy żelatyna i owoce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak