Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renata9

Zadanych pytań: 329

23.08.2014 12:01

Ostatnio kupiłam skrobię kukurydzianą, część użyłam jej do kremu budyniowego, jeszcze sporo mi zostało. Czy macie jakieś pomysły, aby ją wykorzystać ?

Odpowiedzi (20)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

23.08.2014 13:34

możesz jej używać zamiast mąki ziemniaczanej, zwłaszcza do kremów budyniowych jest polecana, bo nie zostawia żadnego posmaku

Czyki

Zadanych pytań: 72

23.08.2014 14:01

Renia, a my Ciebie plusikami za przydatne pytanie :):)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

23.08.2014 17:04

Można dać ją do- klusek ziemniaczanych/kładzionych, biszkoptu, sernika, kremów budyniowych, zagęszczenie zup/sosów.

pestka

Zadanych pytań: 424

23.08.2014 18:36

taka skrobię używam do zagęszczania zup i sosów

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

23.08.2014 19:26

ja czasami dodaję do sernika

caralajna

Zadanych pytań: 435

23.08.2014 20:02

skrobię warto mieć zawsze w szafie, czasem się przydaje do zagęszczania

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

23.08.2014 21:02

Do zageszczania sosow

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

23.08.2014 21:28

możesz ją przechować w pojemniku do następnego razu lub zwyczajnie używać jak mąki ziemniaczanej:)

Renata22

Zadanych pytań: 672

24.08.2014 21:04

do nadzienia budyniowego do tart ;)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

24.08.2014 22:31

Ja dodaję troszkę do zup - kremów, bo lubię gęstsze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak