Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

19.08.2013 23:16

Ostatnio modne staje się używanie w kuchni kwiatów (bratki, mniszek, róża, nasturcja itp.)Stosuje się je do sałatek, ciast, przygotowywania deserów, kanapek. Czy także wykorzystujecie je już w swojej kuchni? Które rodzaje to są?

Odpowiedzi (16)

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

20.08.2013 08:27

Używam lawendy do wypieków i dżemów, kwiatów akacji, mniszka, no i kwiaty cukinii w cieście naleśnikowym... Pycha! :)

Katarina

Zadanych pytań: 21

20.08.2013 08:33

Używałam tylko kwiatów róży do zrobienie dżemu i cukru oraz kwiatów cukinii

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.08.2013 08:36

Ja też nigdy nie uzywałam , moze kiedys najdzie mnie chęć i będę używać , wszystko przychodzi z czasem

Magula

Zadanych pytań: 556

20.08.2013 08:37

jeszcze nie wykorzystywałam, ale myślę nad tym, przekonuje sie

Kasia36

Zadanych pytań: 463

20.08.2013 22:01

korzystałam tylko z kwiatów dzikiej róży najczęściej jadłam je surowe, świeże i dodawałam do sałatki owocowej, kwiaty dzikiej róży są odporne na zanieczyszczenia powietrza i smaczne

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

22.09.2013 00:05

Niestety, nie stosuję ich do potraw, ale może niebawem zacznę stosować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak