Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

lee-aa

Zadanych pytań: 28

07.08.2013 15:31

Ostatnio toczyła się dyskusja o tym w jaki sposób klasyfikować koszt, czy kaloryczność potraw. Mnie zaintrygowało coś innego - zauważyłam, że często przepisy na klasyczne i wręcz sztandarowe dania kuchni indyjskiej, chińskiej, francuskiej czy włoskiej są klasyfikowane jako 'kuchnia polska'. Jak myślicie z czego to wynika? Czy dodając przepis zwracacie uwagę na to ustawienie?

Odpowiedzi (11)

Kasia36

Zadanych pytań: 463

07.08.2013 20:59

Mam przepis makaronu ale z tego co pamiętam to zaznaczyłam polska bo nie było to spaghetti i użyłam polskiego sera, makaronu świderki ale gdybym robiła potrawę naprawdę ze składników od początku do końca związanych z tym krajem i z przepisów danej kuchni to zaznaczyłabym inna lub daną np. włoską, chińską. Ale jak na razie gotuję proste, wydaje mi się że polskie potrawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak