Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

10.03.2014 08:38

Ostatnio widziałam w sklepie brytfannę do pieczenia mięsa. Prostokątna forma, a w środku rynienka z kratki, taka wyższa od formy. ( mniej więcej tak to wygląda ciężko opisać )? Czy ktoś ma taka jak się sprawdza w kuchni ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

berys18

Zadanych pytań: 1434

10.03.2014 08:42

ja mam brytfankę, ale inną. Owalną i bez kratki w środku. Często z niej korzystam

gibli

Zadanych pytań: 20

10.03.2014 09:03

ja mam bez kratki)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

10.03.2014 09:06

wiem o jaką chodzi, widzialam w sklepie. ale nie kupowałam, mam tyle naczyn zaroodpornych i blach non-stick a i tak piekę najczęściej w rękawie bo najwygodniej :)

Odpowiedzi (12)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

10.03.2014 08:40

Nie, nie posiadam takiej brytfanki do pieczenia mięsa.

gosia56

Zadanych pytań: 466

10.03.2014 08:43

Nie posiadam takiej brytfanki .

Cranberry

Zadanych pytań: 34

10.03.2014 08:49

takiej nie posiadam :)

Janina

Zadanych pytań: 159

10.03.2014 08:50

Takiej nie mam ;)

norweska20

Zadanych pytań: 400

10.03.2014 08:54

nie posiadam takiej brytfanki

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

10.03.2014 09:11

mam tradycyjną, żeliwna brytfannę

kornelcia

Zadanych pytań: 13

10.03.2014 09:12

bez kratki posiadam

borgia

Zadanych pytań: 89

10.03.2014 09:28

Jeśli to blacha z Tesco to nie polecam. Fajnie wygląda, ale po dwukrotnym pieczeniu w niej mięsa zaczęła po myciu (namoczenie, po czym woda z płynem i gąbka) się łuszczyć. Jest wygodna - to prawda. Spora, więc i dużo, i duży np. ptak się w niej zmieści. Poza tym ładna, ale teraz nie pozostaje mi nic innego tylko wykładać spód folią aluminiową. Natomiast fajnie się na kratce piecze paprykę, lecz czy warto? Pomimo, że jest ona w ogóle bardzo przydatna.

Triss

Zadanych pytań: 10

10.03.2014 10:08

widziałam takie, fajna rzecz, o ile dobrej jakości żeby nie było przypadków z łuszczeniem się powierzchni.

Ania84

Zadanych pytań: 67

10.03.2014 12:13

myśle ze zwykłe naczynie żaroodporne lepiej zdaje egzamin przydatnosci niż taka brytfanka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak