Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

asiatok

Zadanych pytań: 15

22.01.2016 23:20

Otrzymalam sporą ilość orzechów włoskich- jeszcze w łupinach. Bardzo proszę o pomysły na ich wykorzystanie :-)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

24.01.2016 23:31

Dodaj do ciasta orzechowego

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

24.01.2016 10:37

ja również jestem za orzechowcem ;)

mysza75

Zadanych pytań: 96

25.01.2016 14:24

takie orzechy obieram, przekładam do słoika i mogą leżeć oczywiście jak są wysuszone. dodaję je do chleba jak piekę jest pyszny. Ciasto orzechowiec polecam, tartę orzechową zmielone orzechy dodaję do ciasta kruchego, albo masło orzechowe można zrobić

Odpowiedzi (41)

Mniam

Zadanych pytań: 87

23.01.2016 00:12

Najlepiej wyłuskać, przechowywać w woreczku i w miarę zapotrzebowania zużywać :) Możesz zrobić ciasto orzechowe, ciasteczka, pralinki, masy orzechowe do placków itd. Ale jakbyś nie miała już pomysłów to możesz mi trochę podesłać :))))

Franciszek

Zadanych pytań: 4

23.01.2016 00:52

ciasto orzechowe ,ale lepiej się przechowuję nie wyłuszczone .

Futka

Zadanych pytań: 2

23.01.2016 06:44

Proponuję wykorzystać je do przygotowania pesto, orzechowego sosu do makaronu lub pysznego ciasta z orzechami, a może tort orzechowy? Pozdrawiam :D

Maridka19

Zadanych pytań: 59

23.01.2016 07:07

Może ciasteczka , babeczki ?

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

23.01.2016 07:56

polecam zupę orzechową, babeczki z orzechami :)

Konczi

Zadanych pytań: 632

23.01.2016 08:05

uwielbiam miodownik z orzechami i pewnie do niego spora ilość by wędrowała, ja przechowuję orzechy do wypieków

Alex_M

Zadanych pytań: 119

23.01.2016 08:40

nie łuskaj wszystkkich na raz tylko w przewiewnym miejscu przechowuj, mogą w takim stanie poleżeć. upiecz ciasta, do których trzeba dużo orzechów. http://www.doradcasmaku.pl/przepis/313812/kruche-kwadraty-z-miodem-i-orzechami.html http://www.doradcasmaku.pl/przepis/313102/makaron-w-kremowym-sosie-z-orzechami.html http://www.doradcasmaku.pl/przepis/309028/ciasto-czekoladowoorzechowe.html (użyj włoskich zamiast laskowych)

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

23.01.2016 08:57

wykorzystasz do cuast i deserów. Orzechy sa bardzo zdrowe i możesz z rodzina zjadać samych kilka dziennie

Renata9

Zadanych pytań: 329

23.01.2016 09:04

Najważniejsze to żeby były dobrze wysuszone, przechowuj je raczej w łupinach, a na bieżąco łuskaj. Tak jak już wcześniej napisano możesz zrobić ciasteczka, ciasto miodownik, albo chrupać je same :-)

Stenka

Zadanych pytań: 467

23.01.2016 09:40

polecam mój przepis na ciasteczka, można zawsze mieć, długo świeże

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak