Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Katarina

Zadanych pytań: 21

15.07.2013 10:11

Patelnie ceramiczne - używacie? jesteście z nich zadowoleni? Czy to prawda, że jest mniej podatna na uszkodzenia mechaniczne?

Odpowiedzi (29)

mysza75

Zadanych pytań: 96

15.07.2013 10:51

nie mam patelni ceramicznej mam aluminiowe

agus198900

Zadanych pytań: 14

15.07.2013 10:52

ja nie ryzykowałam.;) ale myślę że sztućce mogą zostawić po sobie ślad.a jeśli chodzi o wybór ceramiczna czy teflonowa to zdecydowanie CERAMICZNA.

KasiaK90

Zadanych pytań: 515

15.07.2013 10:56

tak mam i jestem zadowolona

edzik

Zadanych pytań: 0

15.07.2013 11:05

jeszcze nie posiadam

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

15.07.2013 11:10

cały czas zastanawiam się nad jej kupnem i nie potrafię się zdecydować,na razie smażę na teflonowej:)

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

15.07.2013 11:17

Używam i jestem zadowolona :)

arbuzowo

Zadanych pytań: 11

15.07.2013 11:21

Ja będę dość oryginalna - mi dużo bardziej odpowiadają patelnie teflonowe - można na nich smażyć również z minimalną ilością tłuszczu tak jak na ceramicznych. Moja kosztowała nie małe pieniądze (o ile dobrze pamiętam koło 100zł za średnicę 15 cm...), a prawda jest taka, że przywiera do niej bardziej niż do teflonowej (np. jajka po jajecznicy, itp).Mi się również gorzej na niej smaży. Co do zarysowań - oczywiście na teflonowe trzeba uważać - korzystamy tylko z drewnianych lub plastikowych łopatek. Po dobrej ceramicznej można jeździć sztućcami i nie powinno być śladu - jak są, to w mojej opinii powinno się ją zareklamować. W każdym razie, ja wolę teflonową. Mamy również dobrej jakości patelnię ze stali szlachetnej i w naszej opinii jest również lepsza niż ceramiczna. Tak więc sugerowałabym na początek kupić jakąś o mniejszej średnicy, gdyż nie każdemu odpowiada smażenie na takiej patelni - a szkoda wyrzucić pieniądze w błoto :-)

Janina

Zadanych pytań: 159

15.07.2013 11:35

Nie mam takiej patelni. Mam teflonową i zwykłą metalową, której najwięcej używam

Konczi

Zadanych pytań: 632

15.07.2013 12:16

nie mam takiej więc nie mogę pomóc

reniatka

Zadanych pytań: 66

15.07.2013 13:06

jeszcze nie mam takiej patelni ale fajnie ze mogę tu poczytac jak sie sprawują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak