Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

27.11.2014 10:35

Pieczecie domowe pasztety ? Czym doprawiacie wieprzowy ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

27.11.2014 11:20

przyprawiamy m.in kminkiem ,czosnkiem

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

27.11.2014 10:39

Zależy od rodzaju mięsa i od fantazji w danym dniu :) Do wieprzowych lubię dodawać: lubczyk, cząber, majeranek... do tych z kurczaka/indyka - odrobinę imbiru, gałki muszkatołowej... wołowy np. z wędzona papryką...

Mniam

Zadanych pytań: 87

27.11.2014 11:06

Doprawiam solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Odpowiedzi (28)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

27.11.2014 10:46

Ja doprawiam: gałka muszkatowa, majeranek, sól, pieprz, ziele angielskie ale najczęściej robię z z różnego rodzaju mięsa

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

27.11.2014 11:04

piekę,przede wszystkim czosnek,pieprz,majeranek,sól

Ela15

Zadanych pytań: 1414

27.11.2014 11:11

lubię pasztety i często je piekę, zazwyczaj doprawiam solą, pieprzem, czosnkiem , zielem angielskim i majerankiem

ben-ka

Zadanych pytań: 459

27.11.2014 11:39

Pasztety domowe bardzo lubię, a doprawiam solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, czosnku i cebuli nie dodaję bo szybko się psują.

Habibi

Zadanych pytań: 690

27.11.2014 12:00

Piekę różne pasztety, lubię w nich sporo cebuli i nie boję się ich zepsucia, bo po upieczeniu i ostudzeniu dzielę na porcje i zamrażam. Dodaję różne przyprawy, w zależności od smaku - czosnek, lubczyk, majeranek, pieprz ziołowy, kminek mielony, imbir mielony, paprykę ostrą i słodką wędzoną, czasami kumin czy inne orientalne smaki. Ostatnio piekłam drobiowy, ale niedługo mam zamiar wieprzowy lub jakiś mieszany zrobić.

ania2610

Zadanych pytań: 4

27.11.2014 12:47

Najczęściej majeranek, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa, sól i pieprz oraz ziele angielskie zmielone z mięsem.

pestka

Zadanych pytań: 424

27.11.2014 12:57

pasztet robię mieszany i dodaję majeranek, pieprz, ziele angielskie , sól, gałka muszkatołowa , kminek , z samego mięsa wieprzowego jeszcze nie robiłam

Jagódka77

Zadanych pytań: 1

27.11.2014 13:10

pasztety lubię, najczęściej z mieszanych mięs z dodatkiem soli, pieprzu, majeranku, ziela angielskiego i czosnku

berys18

Zadanych pytań: 1434

27.11.2014 13:17

robię bardzo rzadko i dodaję przyprawy niewyszukane - sól, pieprz, majeranek, czosnek

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

27.11.2014 13:51

sól, pieprz, majeranek, gałka, inne przyprawy rzadko;

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak