Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

26.10.2016 11:35

Pieczony bigos - robicie taki ? Chciałam się pokusić i przygotować własnie taką wersję tej potrawy. Na co powinnam zwrócić uwagę? Macie jakieś wskazówki?

Najlepsze odpowiedzi (3)

anka1988

Zadanych pytań: 25

27.10.2016 20:57

ja zawsze piekę mięso do bigosu. Kapustę białą i kiszoną gotuję, łączę razem, dodaję usmażone pokrojone w kostkę mięso i usmażoną kiełbasę z boczkiem i cebulą. Dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam do smaku i gotowy pyszny bigos :)

MonikaW

Zadanych pytań: 41

26.10.2016 19:37

jadłam ale nie robiłam wielkiej różnicy w smaku nie było

benka

Zadanych pytań: 15

26.10.2016 19:45

U mnie tylko pieczony, gotowanego rodzinka nie chce. Robię z kapusty kiszonej i słodkiej, każdą obgotowuję, mięsa różne dodaję, dobrze gdy jest wędzonka,zeszkloną cebulę, doprawiam przyprawami typowymi do bigosu, daję łyżkę koncentratu pomidorowego (nie jest to konieczne).Dokładnie mieszam, wkładam do brytfanny wysmarowanej smalcem, na wierzch liście laurowe, ziarna ziela, jałowca,przykrywam i piekę 1-1,5 godziny w 180 *C. Pyszny wychodzi, polecam.

Odpowiedzi (42)

dodi

Zadanych pytań: 256

26.10.2016 12:31

nie podpowiem bo nigdy takiego nie robiliśmy

pestka

Zadanych pytań: 424

26.10.2016 12:39

nigdy takiego bigosu nie przygotowywałam , zawsze tradycyjnie gotowany

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

26.10.2016 12:52

nie robiłam takiego

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

26.10.2016 12:52

nigdy tak nie robiłam,ale brzmi ciekawie,nie trzeba pilnować żeby się od spodu nie przypalił :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

26.10.2016 12:59

ja osobiście nigdy takiego nie robiłam ale moja koleżanka zawsze taki robi z tego co wiem to daje wszystkie składniki warstwami doprawia i tak wstawia do piekarnika dopiero miesza po jakims czasie ze dwa albo trzy razy ;)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

26.10.2016 13:27

nie robiłam takiego bigosu

Czyki

Zadanych pytań: 72

26.10.2016 14:15

Nigdy w ten sposób nie robiłam, ale może być pyszny, bo zapiekana kapustka to zawsze dobry smak:)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

26.10.2016 14:20

Ja jeszcze takiego nie robiłam .

berys18

Zadanych pytań: 1434

26.10.2016 14:21

nigdy nie robiłam w ten sposób bigosu, ale sposób może być ciekawy

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

26.10.2016 14:29

nigdy takiego bigosu nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak