Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

11.09.2013 10:23

Pijecie pyłek kwiatowy? Jest on bardzo zdrowy ale starsznie niesmaczny (przynajmniej mi nie smakuje). W jaki sposób go podawać (z czym rozpuszczać) by był lepszy?

Najlepsze odpowiedzi (3)

pestka

Zadanych pytań: 424

11.09.2013 10:28

w chwili obecnej tego nie robię,ja bym dodawała go np jogurtu smakowego

Janina

Zadanych pytań: 159

11.09.2013 11:16

Nie jadłam pyłku, ale jakieś niesmaczne leki kamuflowałam dzieciom w soku albo w jogurcie;)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

11.09.2013 12:05

Też nie wiedziałam,że trzeba go mrozić,a że mi niespecjalnie smakuje,to biorę go na łyżeczkę i od razu popijam dużą ilością wody,żeby mi po całej buzi się nie rozlazł.

Odpowiedzi (12)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

11.09.2013 10:34

nie piję ,ale najlepiej go podawac tak jak napisała pestka z jogurtem owocowym

idealme

Zadanych pytań: 62

11.09.2013 10:54

nie próbowałam nigdy :)

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

11.09.2013 10:56

Ja go zajadam łyżeczką :D Bo mi niezwykle smakuje! Ale pestka ma rację - dobrze go dodać to czegoś, co lubisz - z jogurtem przełkniesz niezauważenie :)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

11.09.2013 11:04

Dzięki za radę :) spróbuję dziś zjeść go z jogurtem :)

Lis

Zadanych pytań: 56

11.09.2013 11:15

z jogurtem, ale możesz też rozpuścić w ciepłej herbacie - ja czasami tak robiłam:)

bojur

Zadanych pytań: 11

11.09.2013 11:16

Tak jogurt to b.dobry pomysł. Sama taj jadłam i idzie wytrzymać.

Mati13

Zadanych pytań: 1524

11.09.2013 11:30

nigdy nie jadłem pyłku kwiatowego, dziwne że jest taki niesmaczny, bo nazwa ładna :)

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

11.09.2013 11:38

Po pierwsze jeśli jest to pyłek w maleńkich kuleczkach to należy go zamrozić.Rozmrażać w niewielkich porcjach.Następnie wsypać do wody letniej, jogurtu itd i chwilę odczekać nim się wymiesza. Przemrożenie i odczekanie powoduje pęknięcie osłonek w których znajduje się pyłek kwiatowy a których nasz układ trawienny nie rozpuszcza. Nie rozpuszczenie osłonek powoduje że jego przyswajanie jest ograniczone gdyż niepeknięte kapsułki wraz z pyłkiem sa wydalane przez organizm. Jesli jest to pyłek sypki (mielony) wystarczy wsypać do jogurtu, wody (letniej) i wypić. (rada córki pszczelaża z 35 stażem)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

11.09.2013 11:40

Dzięki Małgorzata za radę :) o tym, że pyłek trzeba zamażać nie wiedziałam ;)

Carla

Zadanych pytań: 1

11.09.2013 11:52

Przyznam szczerze, że pierwsze słyszę o tym pyłku. Gdzie się to kupuje i jak to działa? :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak