Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

17.03.2013 11:38

Po czym poznać ananasa, czy jest słodki, kwaśny czy już zepsuty w środku?

Najlepsze odpowiedzi (3)

dotix997

Zadanych pytań: 10

17.03.2013 13:50

po jego wyglądzie , miękkości i kolorze

rjustysia

Zadanych pytań: 190

17.03.2013 12:02

Zielony znaczy niedojrzały, zbyt brązowy to już za późno :) Ja zwykle wyrywam listek z góry. Z niedojrzałego owocu ciężko go wyciągnąć. Ananas nie powinien też być brązowy od spodu, to oznaka gnicia.

sanielcia

Zadanych pytań: 34

17.03.2013 12:12

dodam do poprzedniej wypowiedzi ze wyrywany listek powinien dać taki głuchy odgłos, wtedy jest na pewno świerzy, można też powąchać dół, jeśli zapach jest zbyt ciężki to ananas jest już przejżały

Odpowiedzi (2)

arbuzowo

Zadanych pytań: 11

17.03.2013 13:05

Ja też zawsze sprawdzam poprzez wyciągnięcie listka. Ewentualnie jak kupuję zielonego to na parę dni pozostawiam go na szafce w ciepłym miejscu - tylko wówczas trzeba go "położyć na bok" a nie stawiać, żeby nie zaczął gnić

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

17.03.2013 16:00

Dzięki za odpowiedzi. Teraz jestem mądrzejszy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak