Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

CAROLL1989

Zadanych pytań: 12

31.08.2014 20:15

Po zrobieniu sera białego twarogowego została mi serwatka. Czy można ją jeszcze do czegoś użyć, dodać? Czy jest już tylko do wylania?

Odpowiedzi (38)

adelajda

Zadanych pytań: 234

01.09.2014 08:27

Można zrobić serek ricotta :)

Niebieska

Zadanych pytań: 4

01.09.2014 08:48

też skorzystam z tych rad

VioletoweKucharzenie

Zadanych pytań: 19

01.09.2014 09:10

zużyj do wypieku chleba lub zamróź

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

01.09.2014 09:13

dobre pytanie, nowych rzeczy się dowiedziałam, a myślałam że taka serwatka to już do niczego się nie nadaje

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

01.09.2014 10:19

Dobra jest zupa na serwatce, ja robiłam kiedyś taką z fasolki mung.

Habibi

Zadanych pytań: 690

01.09.2014 10:28

serwatka jest świetnym źródłem wapnia! jest idealna właśnie do wypieków (nie tylko słonych) - wszędzie tam, gdzie dodaje się mleko czy wodę, można zrobić na niej naleśniki czy racuszki (obie wersje wypróbowane), nadaje się idealnie do kwaśnych zup (ja robię zalewajkę, żurek, ogórkową czy szczawiową z jej dużym udziałem), jest też odżywcza dla skóry - wystarczy wymoczyć w niej dłonie lub użyć zamiast toniku do twarzy np. przy skórze przesuszonej lub zaczerwienionej od słońca - zawiera kwas mlekowy, który jest bardzo zdrowy :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

01.09.2014 11:06

możesz ją dodać do ciasta do chleba

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

01.09.2014 11:30

słyszałam ze jest bardzo zdrowa i można ją pić

Ola1young

Zadanych pytań: 7

01.09.2014 14:41

babcia robi zawsze w niedzielę Wielkanocną,pyszne danie na serwatce,z szynką jajkiem,chrzanem ....

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

01.09.2014 14:44

myślę, że racuchy, muffiny byłyby dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak