Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

brioszka

Zadanych pytań: 26

19.01.2014 20:09

Pociągnę temat dalej. Lubicie kuchnię niemiecką? Co przygotowujecie najczęściej z tej kuchni?

Odpowiedzi (19)

Kasia36

Zadanych pytań: 463

19.01.2014 20:54

robiłam raz sałatkę ziemniaczaną na którą przepis podał nauczyciel niemieckiego na lekcji

Renata9

Zadanych pytań: 329

19.01.2014 20:57

niestety nie znam tej kuchni, jakoś nie jest mi po drodze :-)

anemon

Zadanych pytań: 163

19.01.2014 21:14

Lubię, jest dość podobna do kuchni polskiej. smakuje mi ich sałatka ziemniaczana, bawarskie knedle ziemniaczane, ciasta i wiele innych. Ale ich Leberknedel, to okropność jakiej świat nie widział.

Cranberry

Zadanych pytań: 34

19.01.2014 21:33

Tylko sałatkę ziemniaczaną lubię

gosia47-47

Zadanych pytań: 1276

19.01.2014 21:52

nie wiem, nie jadłam nic od nich :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

19.01.2014 22:12

tylko sałatkę robię kartofelsalat, bo tak nie powala mnie ta kuchnia

Habibi

Zadanych pytań: 690

19.01.2014 22:32

Kochamy kuchnię niemiecką i alpejską. Od dzieciństwa pamiętam typową sałatkę ziemniaczaną i do dziś bardzo często ją robimy :) Wieprzowina duszona w kapuście kiszonej - żeberka, karkówka czy golonka :) Wszelkie knedle z czerstwych bułek i ziemniaków uwielamy :) Zasmażaną kapustę i wszelkie placki również. A szwarcwaldzki tort z wiśniami i kirszem (mocnym destylatem z wśni) oraz bitą śmietaną przez odtatnie 25 lat jest obowiązkowym ciastem świąteczno-imprezowym w naszej rodzinie :)

letkiewicz

Zadanych pytań: 2

20.01.2014 01:57

sznycel bardzo lubię.

borgia

Zadanych pytań: 89

20.01.2014 12:06

Myślę, że nasze kuchnie mają wiele wspólnego. Moim debiutem z tej kuchni był właśnie tort czarnoleski, na chyba 2 lub 3 urodziny syna (bez alkoholu musowo) - rewelacyjny. Ja też go bardzo lubię i oprzeć się nie mogę, o synu już nie wspomnę :). Rolady mięsne też cieszą się u nas w domu wielkim powodzeniem. Uwielbiam odsmażane ziemniaki z cebulą, co podobno też jest nabytkiem z kuchni niemieckiej. I polecam gorąco: http://www.doradcasmaku.pl/blog/2480/wpis/258/ryba-z-patelni-po-hambursku.html

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak