Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Iwusia

Zadanych pytań: 242

20.06.2010 18:30

Podając obiad czy zawsze używacie całej zastawy stołowej mam na myśli wazę, sosjerkę itp. czy podajecie już gotowe porcje na talerzu ?

Najlepsze odpowiedzi (1)

Babeczka35

Zadanych pytań: 6

17.01.2017 08:21

Gotowe porcje na talerzu.

Odpowiedzi (6)

Dorota74

Zadanych pytań: 0

20.06.2010 18:40

to zależy. moim zdaniem warto przygotować potrawę każdemu na talerzu, dekorując ją, układając ładnie. to robi lepsze wrażenie. co innego kiedy podajesz np. tortillę, gdzie każdy sobie nakłada farsz i zwija ją sobie albo zapiekankę, sałatkę itd. ogólnie im więcej osób tym łatwiej podać wszystko osobno. jest to też dobre rozwiązanie kiedy nie jesteś pewna kto jaki ma spust:)

crysaliska

Zadanych pytań: 2

20.06.2010 20:07

Jeżeli są goście to zawsze cała zastawa, jeżeli tylko domownicy to zależy czy mam dobry dzień :) Dobry dzień = będzie chciało mi sięto wszystko potem pozmywać :)

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

20.06.2010 23:58

Gotuję w tej chwili na 2 osoby , w porywach na 4 .Kiedyś na codzień gotowałam na 6 i więcej osób .Zawsze podawałam osobno talerze a dania na półmiskach - po prostu tak jest szybciej i wygodniej .Dekoracje przygotowuję sobie wcześniej ( np w czasie gotowania ziemniaków ) .Do tego jakl zostanie coś na półmisku tpo jest to do wykorzystania , jak zostanie na czyimś talerzu to już tylko do wywalenia. A pozmywanie kilku półmisków więcej nie robi różnicy.

Nina6

Zadanych pytań: 12

21.06.2010 07:25

to zależy od liczby osób będących na obiedzie:)

eli_555

Zadanych pytań: 762

08.07.2010 22:17

W święta,urodziny,czy gdy są goście,wyjmuję cała zastawę i podaję wszystkoo sobno.Na wigilię wyjmuję przedwojenny serwis obiadowy i sztućce mojej Babci.Na codzień raczej serwuję potrawy już na talerzach.A z resztkami też nie mam kłopotu,bo mam dwa pieski,które tylko czekają,aż coś dostaną ze stołu.

jasiek

Zadanych pytań: 1346

26.05.2014 18:53

wazy prawie nie używam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak