Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bystra45

Zadanych pytań: 8

16.11.2013 22:44

podajcie prosty przepis na zakwas do barszczu, w tym roku sama zamierzam zrobić barszcz świąteczny i wiem że się robi dużo wcześniej

Najlepsze odpowiedzi (3)

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

17.11.2013 11:05

Parę dni zupełnie wystarczy na zrobienie zakwasu

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

17.11.2013 12:30

Zakwas najlepiej zrobić na tydzień przed 24.12.

gosia56

Zadanych pytań: 466

17.11.2013 10:10

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/261033/zakwas-buraczany-na-barszcz.html Ja robię tak zakwas

Odpowiedzi (4)

gacopierz23

Zadanych pytań: 1967

16.11.2013 22:49

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/84092/kwas-buraczany.html

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

16.11.2013 23:39

dużo wcześniej to raczej nie, kilka dni przed Świętami zupełnie wystarczy żeby barszcz się ukisił. Mój przepis - http://www.doradcasmaku.pl/przepis/13328/kiszony-barszcz-czerwony.html

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

17.11.2013 09:27

Chętnie i ja skorzystam, nie ma to jak taki domowy zakwas

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

17.11.2013 10:17

Pokrojone i obrane buraczki zalewamy w słoiku przegotowaną letnią wodą, dodajemy ząbek czosnku i kawałek chleba razowego, przykrywamy gazą. Po 4-5 dniach jak jest kwaskowy, wyjmujemy chleb i trzymamy w lodówce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak