Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

07.10.2014 11:36

Podobno kurkuma ma silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze, ale kurkumina nie rozpuszcza się w wodzie> Jeśli chcemy wykorzystać jej właściwości lecznicze trzeba ją dodawać do potraw tłustych albo nalewek.

Odpowiedzi (20)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

07.10.2014 16:27

ciekawa informacja warta wykorzystania

berys18

Zadanych pytań: 1434

07.10.2014 17:34

warto zastosować się do rady

Kluska_87

Zadanych pytań: 33

07.10.2014 18:59

Dzięki za informację

irenka

Zadanych pytań: 888

07.10.2014 20:38

dziękuję za informację,nie wiedziałam

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

07.10.2014 21:45

rzadko korzystam kurkumy, ale teraz już będę wiedzieć z czym ją łączyć

migotka28

Zadanych pytań: 20

07.10.2014 23:23

nie wiedziała ale teraz już wiem , używam jej od czasu do czasu bo ładnie barwi dania

Rogalik

Zadanych pytań: 84

08.10.2014 19:35

dzięki,ciekawa informacja

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

10.10.2014 00:12

lubię do rosołu dać, do sosów i do ciast

Renataj

Zadanych pytań: 1275

10.10.2014 08:39

Dobrze wiedzieć:)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

14.10.2014 11:24

Lubię kurkumę, kawałek kłącza ścieram do ryżu, czasem do rosołu, do barwienia ciasta kruchego. Cenię sobie jej lecznicze właściwości.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak