Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

dagmara020

Zadanych pytań: 338

26.10.2013 11:01

pomocy:) chciałam jutro zrobić dewolaja ale ostatnie moje doświadczenia z tym daniem były marne bo wszystko mi wypłynęło;/ macie jakiś sprawdzony sposób na uwięzienia sera w mięsie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

26.10.2013 11:23

Ja daję cienki plasterek sera i spinam szpikulcem, nie wycieka mi

Ola1984

Zadanych pytań: 295

26.10.2013 11:07

De volaille to pierś z kurczaka z masłem w środku, które po rozcięciu powinno sikać. Z nadzieniem serowym (bądź innym - np. z szynką) to raczej szwajcar. Ja robię tak: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/245955/de-volaille.html

Habibi

Zadanych pytań: 690

26.10.2013 11:32

Wystarczy, że nie podziurawisz mięska przy rozbijaniu, a potem zamrożony kawałek masła alko kosteczki sera zawiniesz tak, jak przy zwijaniu gołąbków czy krokietów. Mięska wcale nie trzeba dziurawić wykałaczkami. Opanieruj dwa razy - dobrze jest też przed smażeniem potrzymać gotowe w lodówce, wtedy panierka lepiej trzyma.

Odpowiedzi (10)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

26.10.2013 11:07

Nie kładź za dużo sera i zepnij szczelnie szpilkami do mięsa :)

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

26.10.2013 11:13

Ja kładę do takich kotletów nie za dużo sera i ciasno zwijam.

Jolie

Zadanych pytań: 9

26.10.2013 11:22

podbijam wypowiedź Oli1984, devolaille to kotlet z nadzieniem z masła. Jeśli chodzi o nadzienie z sera, to można zrobić nadzienie z mozarelli, tylko nie rozbijać pierś i zawijać, ale zrobić kieszonki w piersi i mocno spiąć wykałaczkami :)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

26.10.2013 11:23

De volaille jest z masełkiem,nie dawaj za dużo sera,dokładnie zlep brzegi po zwinięciu

lena57

Zadanych pytań: 10

26.10.2013 11:32

ja zazwyczaj wykałaczkami, później po usmażeniu je wyjmuję

borgia

Zadanych pytań: 89

26.10.2013 12:02

Klasyczny de volaille to pierś z kurczaka z pozostawioną kostką ze skrzydełka i nadzienie w formie masła, lub masła utartego z natką pietruszki lub koperkiem. Tak jak Habibi pisze - trzeba przygotowane mięso wsadzić do lodówki na minimum 30 minut. Upewnić się, czy mięso jest dobrze zrolowane i miejsca zwijania sklejone (woda z mąką świetny klej ale panierka dokładna zrobi swoje). Nie dodajemy sera - ale to już wiesz. Polecam. Zdecydowanie smaczniejszy dla mnie z wypływającym pachnącym masłem niż pierś nadziana serem. Kostka - aby tak zrobić trzeba niestety kupić kurczaka i wyciąć z niego piersi. Tak więc trzeba kupić 2, aby zrobić porcję na 4 osoby. Bo niestety nie można kupić gotowych. Po co kostka? Bo ona nadaje smak. Nie da się inaczej.

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

26.10.2013 13:42

Jeżeli chcesz zrobić z serem to nie dawaj strasznie dużo sera i mocno zwiń roladkę.

Seba

Zadanych pytań: 1313

26.10.2013 14:18

musisz dokładnie go pozwijać i nie uszkodzić fileta przy rozbijaniu

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

26.10.2013 16:09

Dokładnie umieścić małą ilość sera w kotlecie i zawiń dobrze brzegi wykałaczkami, szpikulcem, nitką białą, a na pewno nic z niego nie wycieknie.

Kasia36

Zadanych pytań: 463

27.10.2013 23:09

tak prawdziwy kotlet de volaille jest z masłem a nie z serem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak