Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

15.08.2014 11:18

Pomocy !!!! :D przygotowuję tort dla córeczki, który będzie ozdobiony masą z pianek marshmallow i doczytałam, że masy cukrowej nie nakłada się na masę z bitej śmietany, która ma być na moim torcie - muszę ją zastąpić inną masą - jaką?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

15.08.2014 18:23

najprośie zrób masę maślaną:)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

15.08.2014 11:49

zrobiłabym tylko na górę masę budyniową a w środek z bitej śmietany i na wierzchu możesz położyć masę z pianek

Klausia

Zadanych pytań: 251

15.08.2014 11:41

Też tak słyszałam. Może bita śmietana z mascarpone się sprawdzi, maślana albo budyniowa. Niektórym na bitej śmietanie się trzyma, ale to chyba średnia okazja na takie eksperymenty :D

Odpowiedzi (9)

Janina

Zadanych pytań: 159

15.08.2014 11:39

Jedno z dwóch: albo musisz zmienić dekorację, albo masa musi być na maśle, np. bardzo fajnie wychodzi masa budyniowa albo z żółtek ugotowana na soku. Smak soku i masy musisz dokomponować do ciasta;)

Konczi

Zadanych pytań: 632

15.08.2014 11:56

potrzebna mi chyba jakaś maślana .... wszelakie z jajkami odpadają u nas ... chociaż zastanawiam się czy śmietana i mascarpone się nie sprawdzi .. ale boje się eksperymentować ...

Konczi

Zadanych pytań: 632

15.08.2014 11:56

potrzebna mi chyba jakaś maślana .... wszelakie z jajkami odpadają u nas ... chociaż zastanawiam się czy śmietana i mascarpone się nie sprawdzi .. ale boje się eksperymentować ...

Lidzia

Zadanych pytań: 21

15.08.2014 13:49

Masą cukrową z pianek ozdobiłam tort dla córki. Był z czekoladowym kremem maślanym.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

15.08.2014 13:49

Mascarpone i śmietana zawsze się u mnie sprawdza, polecam :)

Ania84

Zadanych pytań: 67

15.08.2014 16:00

do środka może być śmietana ale na obsmarownie wierzchu używam zawsze 1 margaryny utartej ze 1 szkl pudru, masa cukrowa topi się w miejscach gdzie ma styczność z bitą śmietaną - przynajmniej mi się tak raz zrobiło i już nie ryzykuję zawsze pokrywam tort maślaną :)

BeataJ

Zadanych pytań: 103

15.08.2014 21:09

zrób, jak radzi Ci Ania84 - też zawsze tak robię, do środka może być masa jaką chcesz a wierzch dokładnie zasmaruj masą maślaną a na nia daj mase cukrową.

Czyki

Zadanych pytań: 72

16.08.2014 14:17

Ja zawsze biorę kostkę masła, z cukrem pudrem ucieram i sokiem z cytryny :)

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

17.08.2014 22:06

Tort możesz przełożyć dowolną masą, a na zewnątrz powinnaś dać masę maślaną,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak