Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

04.09.2013 09:28

Pomocy . Oblepiłam formę na tarte ciasto , a teraz widzę że mi spłynęło po bokach :( co źle zrobiłam ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

04.09.2013 09:38

Upiekło się wyjęłam właśnie z pieca:( ale boków nie ma , dobrze że mam wysoką formę zrobię coś na kruchym :(

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

04.09.2013 10:10

Ciasto chłodziłam 30 minut w lodowce . Piekłam w 170 stopniach .

borgia

Zadanych pytań: 89

04.09.2013 09:59

Joanno na przyszłość spróbuj upiec "na biało". Jest to świetny sposób na tarty. Po rozłożeniu ciasta w formie wyłóż wierzch arkuszem folii aluminiowej i wysyp suchą fasolę lub groch. Po wstępnym upieczeniu, gdy ciasto już nie będzie surowe - zdejmiesz i dopieczesz do takiego stanu, jaki Ci odpowiada. Swoją drogą włożone do formy ciasto też jeszcze można schłodzić - wsadzając nawet na kilka minut do zamrażalnika.

Odpowiedzi (3)

joanna30

Zadanych pytań: 50

04.09.2013 09:35

Może ciasto nie było dostatecznie mocno schłodzone? Kiedyś w wielki upał piekłam babeczki i miałam podobny problem. Ciasto bardzo szybko po wyjęciu zrobiło się miękkie.....

Katarina

Zadanych pytań: 21

04.09.2013 09:55

A smarowałaś boki formy tłuszczem ? Mi kiedyś spłynęło gdy nasmarowałam formę masłem. Gdy ciasto jest za mało schłodzone też może spłynąć tak jak pisze joanna30

adelajda

Zadanych pytań: 234

04.09.2013 10:07

jaką temperaturę miałaś w piekarniku ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak