Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

aniagdz

Zadanych pytań: 5

14.10.2013 10:13

Pomóżcie:D zrobiłam wczoraj gofry z przepisu takiego (1 jajko, 1 szklanka mąki, pół szklanki mleka, pół szklanki wody gazowanej, łyżeczka proszku do pieczenia i cukru waniliowego. Gofry po paru minutach były mega wiotkie i gumowate, co zrobiłam nie tak?

Najlepsze odpowiedzi (3)

beatkaa153

Zadanych pytań: 21

14.10.2013 10:57

może po upieczeniu układałaś jeden na drugim lepiej rozłożyć każdy osobno

Róża1

Zadanych pytań: 7

14.10.2013 11:01

Beatkaa153 ma rację.

Camill

Zadanych pytań: 2

14.10.2013 11:06

wiecej jajek, mniej plynu i maki a takze stopione maslo do ciasta, no i moc gofrownicy jest wazna

Odpowiedzi (9)

brioszka

Zadanych pytań: 26

14.10.2013 10:49

a jaka była konsystencja tej masy? może była za rzadka?

aniagdz

Zadanych pytań: 5

14.10.2013 10:54

Wydawała mi się prawidłowa ale może faktycznie mogło by być więcej mąki:)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

14.10.2013 11:18

Białka jajek ubijam na sztywno i dodaję na końcu do ciasta:)

aspire5742

Zadanych pytań: 36

14.10.2013 11:37

Beatkaa153 to jest najprawdopodobniejsza opcja =)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

14.10.2013 12:06

Też myślę, że Beatkaa153 ma rację. Ja układam obok siebie i jest ok.

dorotka0000025

Zadanych pytań: 208

14.10.2013 12:26

nie wolno ukladac gofra jeden na drugim bo wtedy para ulatniajaca sie z ciasta zmiekcza ciasto - co do ciasta to zdecydowanie za malo jajek i za duzo plynow i brakuje tluszczu - wode zastapilabym plynna margaryna lub olejem

quatro

Zadanych pytań: 2

14.10.2013 22:06

Wkładam takie gofry jeszcze raz do gofrownicy i ponownie je piekę-są znowu chrupiące.

Beata73

Zadanych pytań: 1093

15.10.2013 09:07

za dużo wody a za mało mąki

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

15.10.2013 10:15

coś mi tu nie pasuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak